MOGERINI MI JE IZAZVALA TRAUME! Haradinaj kukao kao MALO DETE i TUŽAKAO SE, onda su ga ZAKUCALE jednom REČENICOM
U klinču: Natalija i Federika isprozivale Ramuša, Foto: Printscreen

ovaj je totalno ćaknut

MOGERINI MI JE IZAZVALA TRAUME! Haradinaj kukao kao MALO DETE i TUŽAKAO SE, onda su ga ZAKUCALE jednom REČENICOM

Haradinaj se nije obratio Apostolovoj, već je govorio o visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj se na treću godišnjicu od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) vratio sukobljavanjima sa zvaničnicima Evropske unije, prenela je danas Koha ditore.

To se dogodilo kada je šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova na sastanku o ostvarivanju sporazuma pomenula zahtev za ukidanje takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, navodi Koha.

Haradinaj se nije obratio Apostolovoj, već je govorio o visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini koju je, kao i ranije, optužio da je dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom oštetila time što je prihvatila da se u njemu može razgovarati i o granicama, što je nanelo štetu i ugovorne odnose između Kosova i EU.

Apostolova je pozvala institucije da se "prizovu pameti" i da pokažu više angažovanja za ostvarivanje zadataka iz SSP, piše Koha ditore.

- Na žalost ima odluka koje su suprotne obavezama iz SSP. To je taksa na proizvode iz Srbije i BiH. Kao što smo izjavljivali taksa od 100 odsto nije samo gaženje CEFTE već je i protiv duha SSP - kazala je Apostolova.

Ona je spomenula i druge posledice održavanja na snazi takse od 100 odsto.

- Oslabi će i konkurentnost i učiniće Kosovo manje atraktivnom za investicije, Svaka trgovinska barijera je protiv duha SSP - upozorila je Apostolova.

Haradinaj je na to reagovao tako što je rekao da nije hteo da govori koje su teškoće u ostvarivanju SSP.

- Nismo mogli da postignemo sve jer nam je teškoće stvarala Mogerini. Ona nam je izazvala političke traume zbog diskusija o teritoriji - rekao je Haradinaj i odbio je da prihvati da su odluke koje je donela Vlada Kosova, pre svega takse, razlog za prekid dijaloga.

BONUS VIDEO:

3 GODINE OD JELENINE SMRTI: Marjanovići na grobu ubijene pevačice (KURIR TV) 2

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.