RUSKI DIPLOMATA OTKRIO KO STOJI IZA IDEJE O PROMENI GRANICA SRBIJE: Rusija nikada nije pričala o korekciji, već ONI
Karpusin je za albansku televiziju A2 izjavio da mu zato nije najjasnije zašto se od njega traži da to komentariše, Foto: Printscreen

OTKRIVAMO!

RUSKI DIPLOMATA OTKRIO KO STOJI IZA IDEJE O PROMENI GRANICA SRBIJE: Rusija nikada nije pričala o korekciji, već ONI

Karpušin je za albansku televiziju A2 izjavio da mu zato nije najjasnije zašto se od njega traži da to komentariše

Objavljeno:

Rusija nikada nije govorila o korekciji granica između Srbije i Kosova, izjavio je ruski ambasador u Albaniji Aleksandar Karpušin i istakao da je to ideja koju promovišu američki zvaničnici.

Karpušin je za albansku televiziju A2 izjavio da mu zato nije najjasnije zašto se od njega traži da to komentariše.

„Kao što se možda sećate, u avgustu 2018. godine, savetnik predsednika Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton govorio je o eventualnom sprovođenju ovog scenarija, dok je kasnije, početkom marta 2019. godine, o tome govorio zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer“, podsetio je Karpušin.

Prema njegovim rečima, nije bilo nijednog slučaja da je neki ruski lider govorio o promeni granica u tom regionu, ali Rusija u potpunosti podržava trenutne razgovore Beograda i Prištine.

Predsednik Putin je nekoliko puta naglasio da je naša zemlja spremna da podrži bilo koje obostrano prihvaćeno rešenje do kog su obe strane došle putem dijaloga i u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244“, rekao je Karpušin.

On je dodao da dosad nije bilo nijednog zvaničnog obaveštenja koje bi potvrdilo da su pregovori o promeni granica prigodna opcija za razrešenje situacije.

BONUS VIDEO:

I ZA ROŠTILJANJE TREBA IMATI PAMETI! Umesto da pripremi žar za roštilj, ovaj čovek je zapalio sopstveno dvorište na najgluplji način! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.