TO JE BIO ZLOČIN KOJI JE PROMENIO SVET: Ministar VULIN pita NATO da li im je ŽAO srpskih mrtvih CIVILA i VOJNIKA
Odgovorio Stoltenbergu: Aleksandar Vulin, Foto: Beta/Jovo Mamula

direktno

TO JE BIO ZLOČIN KOJI JE PROMENIO SVET: Ministar VULIN pita NATO da li im je ŽAO srpskih mrtvih CIVILA i VOJNIKA

Kolone izbeglica su krenule posle NATO bombi, a ne pre njih

Objavljeno:

Veliki i moćni vrlo retko i teško priznaju svoje greške. Očigledno ni NATO pakt nije u stanju da kaže da je bombardovanje bilo bar greška, ako ne i strašan zločin. A bio je zločin - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da „bombardovanje nije bilo upereno protiv naroda“.

- Generalni sekretar je rekao da je narod Srbije bombardovan da bi se sprečile kolone izbeglica. Kolone izbeglica su krenule posle NATO bombi, a ne pre njih. Izbeglištvo i kolone izbeglica su bile posledica, a ne uzrok NATO bombi i ako bi bili do kraja dosledni sebi, u ovoj misli koju je rekao Generalni sekretar, onda će verovatno biti bombardovani i prostor tzv. "Kosova“ i na primer Hrvatska, odakle je proterano 250.000 Srba, pa je sa prostora Kosova i Metohije proterano još 250.000 Srba. Nisam čuo da su bilo koga bombardovali zbog tako nečega - izjavio je ministar Vulin.

On je ponovio da veliki i moćni nisu u stanju da priznaju svoje greške. - NATO agresija je bila ne greška, bila je strašan zločin protiv Srbije i njenog naroda. Bila je zločin i protiv međunarodnog prava, zločin koji je promenio svet. Posle tog zločina više nikada ništa nije moglo da bude isto. Žao mi je što nemaju hrabrosti da priznaju ovaj zločin, ovu grešku i ponekad kada čujemo da kažu da im je žao zbog civilnih žrtava, ne mogu a da ih ne pitam a zašto vam nije žao naših vojnika i policajaca? Ko to ima pravo da ubije vojnika i policajca u jednoj slobodnoj i suverenoj zemlji samo zato što on služi na teritoriji svoje zemlje? Zašto vam nije žao gardista u bolnici "Dragiša Mišović", a žao vam je pacijenata? Jesu li njihovi životi manje vredni? Jesu li životi pripadnika 250. raketne brigade manje vredni samo zato što su nosili uniformu? Nadam se da ćete jednog dana smoći snage da priznate da je NATO agresija bila strašan zločin, da izrazite žaljenje i izvinjenje za svaku žrtvu, za svakog civila, policajca i vojnika - poručio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

PRE 20 GODINA "NEVIDLJIVI" F117 IM JE PAO U SELO! Evo kako se meštani Buđanovaca sećaju dramatične noći! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.