VUKLI SU GA PO ZEMLJI KAO PSA I ZATO ĆE ODGOVARATI? Priština pokreće istragu o hapšenju Marka Đurića
Priština pokreće istragu o hapšenju Marka Đurića, Foto: Printscreen / TV Pink

godinu dana kasnije

VUKLI SU GA PO ZEMLJI KAO PSA I ZATO ĆE ODGOVARATI? Priština pokreće istragu o hapšenju Marka Đurića

Đurićev dolazak na Kosovo bio je uredno najavljen i u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa tamošnjim Srbima

Objavljeno: 26.03.2019. 10:15h
  • 1

Godinu dana od akcije kosovske policije na severu Kosova, kada je na brutalan način uhapšen direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, privremene prištinske institucije su primorane da sprovedu istragu, piše prištinska Koha.

Istraga će biti sprovedena na osnovu prijave koju je neposredno po hapšenju i privođenju Đurića podneo zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Radojević je prijavu podneo zbog načina na koji je Đurić priveden i postupanja pripadnika policije tokom njegovog sprovođenja do Prištine, o čemu postoje i video snimci.

Đurić je uhapšen na današnji dan prošle godine zato što je navodno administrativni prelaz ka Kosovu prošao bez dozvole privremenih prištinskih institucija.

"Koha" konstatuje da su tada predstavnici tih institucija s ponosom govorili o policijskoj akciji i hapšenju Đurića, a da su sada, kako se navodi, prinuđeni da sprovedu istragu o tim događajima.

 

Đurićev dolazak na Kosovo bio je uredno najavljen i u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa tamošnjim Srbima.

Pripadnici Kosovske policije su, međutim, izvršili su upad na skup, uhapsili su đurića u toj akciji, a u pokušaju nekih od prisutnih da to spreči bilo je i povređenih, među kojima i tadašnji ministar poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo.

"Koha" podseća da je jedna od najkritikovanijih aktivnosti kosovske policije bio upravo način na koji je đurić s lisicama na rukama sproveden do Prištine. Zbog toga je Radojević podneo krivičnu pijavu.

Bonus video: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media