NEKA UKINU TAKSE I POVUKU PLATFORMU, PA ĆEMO PRIČATI O DIJALOGU: Vučić JASNO REKAO Muru koji su USLOVI Srbije
Nema dijaloga bez ukidanja taksi: Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen / RTS

direktno

NEKA UKINU TAKSE I POVUKU PLATFORMU, PA ĆEMO PRIČATI O DIJALOGU: Vučić JASNO REKAO Muru koji su USLOVI Srbije

Mur je preneo Vučiću da je od Prištine zahtevao ukidanje taksi, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da će međunarodna zajednica nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini da odustane od taksi koje je uvela protiv Srbije i srpskog naroda.

Vučić je u razgovoru sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom rekao da će Srbija odmah po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta, biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom.

Mur je preneo Vučiću da je od Prištine zahtevao ukidanje taksi, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je upoznao Mura sa činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO. On je rekao i da su uvođenje taksi i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region.

Vučić je tokom razgovara o bilateralnim odnosima, koji su, kako se navodi, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri, izrazio zainteresovanost za dalje unapređenje i jačanje sveukupne saradnje.

Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.

BONUS VIDEO:

HOROR NA IBARSKOJ: Šleper pregazio pešaka (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.