BIVŠI MINISTAR OTKRIO TAKTIKU ALBANACA ZBOG KOJE ĆE PROPASTI: Oni se skrivaju iza scene i čekaju sabotiranje!
Reditelj i pisac, Dragoslav Bokan, izjavio je da "imamo čitav niz država koje se očas mogu pretvoriti u naše neprijatelje", Foto: Beta

REKAO JE SVE!

BIVŠI MINISTAR OTKRIO TAKTIKU ALBANACA ZBOG KOJE ĆE PROPASTI: Oni se skrivaju iza scene i čekaju sabotiranje!

Reditelj i pisac, Dragoslav Bokan, izjavio je da "imamo čitav niz država koje se očas mogu pretvoriti u naše neprijatelje

Objavljeno: 20:55h

Dijalog Beograda i Prištine postalo je svakodenevno pitanje na političkoj sceni Srbije, a o problemima sa Albancima u južnoj srpskoj autonomnoj pokrajini govorili su gosti emisije "Posle ručka" na Hepi televiziji.

- Mi se nalazimo pred nečim što ja nazivam kvadraturom kruga. Kako ući u Evropsku uniju, a da Kosovo ne postane perforirani kupon na ulaznici Srbije u uniju, koji će nam otkinuti na vratima. Tu treba pokazati dve vrte mudosti, teorijsku, a sa druge strane bezbednosti, treba biti čvrst. Treba biti ozbiljan, jer su oko Srbije počele veoma ozbiljne bezbednosne igre. Prostor zapadnog Balkana trenutno je prepun stranih agenata, obaveštajnih službi, sa svih strana - rekao je stručnjak za oblast terorizma, Milan Pašanski.

Bivši ministar inostranih poslova, Vladislav Jovanović, istakao je da Albanci nikada nisu imali osećaj pripadnosti državi, ali i i da su retko ostajali verni nekoj stranoj sili.

- Albanci su se uvek priklanjalji spoljnjom faktoru, ali nikada nisu ostajali do kraja verni. Oni su sve njih na kraju izneveravali. Pitanje je kada će se to dogoditi sa Amerikom. Već sada se pokazuje da su oni po prilično disciplinovani po pitanju zahteva njihovog projektora, ukoliko to sve nije zajednički projekat pritisaka na Srbiju, da se ispita njeno strpljenje. Pitanje taksi je veštačka stvar, kako bi se provocirala srpska strana, što se i desilo... Mi smo doživeli takse kao veliki udar na našu ekonomiju. Jeste udarac, ali ne toliki da bi se mi ponašali prepadnuto, što su oni iskoristili da idu dalje. Trebalo je od početka da prebacimo težište odgovornosti na naše zapadne partnere, koji se skrivaju iza cene, i čekaju sabiranje. U pitanju su Amerika i Brisel. Oni su glavni kuvari u celoj situaciji, Albanci su samo instrument protiv nas. Oni su nas zaveli pregovorima sa Albancima - objasnio je Jovanović.

Reditelj i pisac, Dragoslav Bokan, izjavio je da "imamo čitav niz država koje se očas mogu pretvoriti u naše neprijatelje".

- Mi se nalazimo u stanju jednog stalnog, netrpeljivog, građanskog rata. To je jedna tačka koja onemogućava građansko razmišljanje. Istrošićemo taj odbrambeni instinkt jedni prema drugima, i nećemo imati snage za spoljne neprijatelje. Ne smemo da zaboravimo da imamo Hrvatsku, koja je pobedila na svim poljima, ali nije zadovoljna svojim stanjem. Imamo čitav niz država koje se očas mogu pretvoriti u naše neprijatelje. Mesto toga ismevamo jedni druge, mržnja vlasti prema opoziciji je toliko jaka. Na primer, kada govorimo o Albancima, kažemo da među njima postoje i dobro ljudi. Kada govorimo o unutrašnjim neprijateljima, nikada ne govorimo ništa pozitivno. Ta mržnja, groznica, opsesija autodestrukcije nas onemogućava da fukcionišemo patriotski - rekao je Bokan.

Mekalister konačno priznao: Ima smisla da se u dijalog uključe Rusija i SAD

Sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da nijedan rat, počev od Turaka, do najskorijih, nije počeo jer smo mi tako hteli.

- Mir nijedan nismo napravili mi, već ga je neko napravio, npr. Dejtonskim sporazumom. Opet su nam ostavljene te žarišne tačke koje mogu da se aktiviraju i aktiviraju se. To nas sputava da ostvarimo vrhovne ciljeve - rekao je Odalović.

BONUS VIDEO:

PIRISING NA PUPKU, SEKSI TETOVAŽA I VRELO TELO: Maja Berović se skinula i pokazala koliko PUCA u bikiniju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.