HARADINAJ SE IGRA VATROM, AKO KRENU NA SRBIJU, REAGOVAĆEMO, JAČI SMO: Dačić otkrio SCENARIO u slučaju SUKOBA
Nema straha: Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Youtube

varnice na sve strane

HARADINAJ SE IGRA VATROM, AKO KRENU NA SRBIJU, REAGOVAĆEMO, JAČI SMO: Dačić otkrio SCENARIO u slučaju SUKOBA

Svi dobro znaju da niko ne sme da se igra vatrom i da očekuje da Srbija neće reagovati. Srbija će reagovati

Objavljeno: 13.03.2019. 13:37h
  • 4

Svim međunarodnim faktorima jasno je rečeno da će svaka vojna intervencija, koja narušava dogovor u Briselu, sa NATO-om i sa KFOR-om izazvati reakciju Srbije, poručio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

 

- Svi dobro znaju da niko ne sme da se igra vatrom i da očekuje da Srbija neće reagovati. Srbija će reagovati - rekao je Dačić novinarima upitan da komentariše navode da kosovske vlasti planiraju upad u postrojenje Trepče na severu KiM.

Dačić je pozvao sve da vode računa da ne provociraju Srbiju.

Takođe, istakao je da Srbija neće dozvoliti da bude deo problema, i da se ne pridružuje načinu na koji prištinske vlasti funkcionišu u poslednjem periodu - donošenje raznih jednostranih odluka, od formiranja vojske, uvođenja taksi, usvajanja platforme.

Dačić je naglasio da platfroma nije za, nego je protiv dijaloga, da je to ultimatum Srbiji i Beograd nema nameru da razmatra tako nešto.

- Kažu da će oni na kraju nas da priznaju. Kada čujete tako nešto, zapitate se da li su ti ljudi svesni pozicije u kojoj se nalaze. Da li su svesni da, kada ja sedim u Savetu bezbednosti ispred mene stoji - Srbija, a kad oni sede, stoji njihovo ime i prezime? Da li je to pravnično ili nije - takvo je realno stanje - rekao je Dačić.

On je poručio Prištini da će imati sporazum, ako ga želi dogovorom i kompromisom, ali, ukoliko ne žele na taj način, da ne misle da su jači od Srbije, koja neće uraditi ništa da bi provocirala sukobe.

Na konstataciju da sve veći broj diplomata dolazi u Prištinu i upitan da li ima konkretnijih pomaka kada je reč o platformi i taksama, Dačić je rekao da Srbiju raduje toliki broj predstavnika koji dolaze, ali i primetio da je reč o "dvostrukoj igra", jer ne reaguju svi na isti način.

- Neki potajno podstiču Haradinaja i razne druge da budu što ekstremniji, kako bi se opstruirao dijalog i Srbija navela da mora da prizna Kosovo. To se neće desiti. Hoćete sporazum? Imaćemo dogovor na bazi kompromisa. Nećete? Nećemo imati bilo kakav sporazum. To je lošija varijanta, ali i u toj varijanti mi svakako nećemo odustati ona naših nacionalnih i državnih interesa - zaključio je Dačić.

BONUS VIDEO:

U ZNAK SEĆANJA NA DŽEVADA I MIROSLAVA KOJI SU NASTRADALI U HELIKOPTERSKOJ NESREĆI: Srednja medicinska škola u Novom Pazaru od danas nosi ime "Dva heroja" (VIDEO)

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media