LJUDI, NIJE ŠALA: Srbija je na prvom mestu UEFA rang liste, a tu je i Kosovo!
UEFA, Foto: AP

LUDA VEST

LJUDI, NIJE ŠALA: Srbija je na prvom mestu UEFA rang liste, a tu je i Kosovo!

Da vam je neko rekao da je ovo moguće, rekli biste mu da nije normalan

Objavljeno: 11:16h

Pojavila se neverovatna UEFA rang lista, koja pokazuje koja nacija je u poslednjih pet godina najviše napredovala kada su klupski koeficijenti u pitanju.

Ukoliko računamo od sezone 2014/2015, koja će se od naredne sezone brisati, srpski klubovi ostvarili su najveći napredak od svih evropskih ekipa! Naravno, na tome ponajviše treba zahvaliti Crvenoj zvezdi i Partizanu. U odnosu na sezonu 14/15, Srbija je povećala svoj koeficijent za 3.250 i po tom parametru nalazi se na prvom mestu.

UEFA rang lista
UEFA rang lista foto: UEFA

Od te godine, prošla je samo jedna sezona da nismo imali nijednog predstavnika bar u Ligi Evrope, a prethodne smo čak imali i dva kluba koji su prezimili u tom takmičenju - Crvenu zvezdu i Partizan.

Aktuelna sezona donela je veliki uspeh srpskom fudbalu kada se Crvena zvezda plasirala u Ligu šampiona, gde je u grupi sa Pari Sen Žermenom, Liverpulom i Napolijem osvojila četiri boda. S druge strane, Partizan je eliminisan od Bešiktaša u plej-of rundi, dok su ostala dva srpska predstavnika Radnički iz Niša i Spartak iz Subotice dogurali do drugog, odnosno trećeg kola kvalifikacija, čime je osvojen dodatan broj bodova.

Kvota da će Kristijano Ronaldo večeras u Torinu prvi zatresti mrežu je 4,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijale Lige šampiona.

Ukoliko bi ovakvi uspesi nastavili da se nižu, vrlo lako bi moglo da nam se desi i "hrvatski scenario", odnosno da imamo dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nadamo se da će to i da se dogodi.

Inače, važno je napomenuti da je na ovoj listi tzv. Kosovo na petom mestu, što je i logično, jer nije teško napredovati u odnosu na nešto što nije postojalo...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.