UGLJANIN HOĆE DA JAČA VEZE SA ALBANCIMA I KOSOVARIMA: Ovako hoće da rešava STATUS SANDŽAKA!
Sulejman Ugljanin, Foto: Beta / Miloš Miškov

provokativno

UGLJANIN HOĆE DA JAČA VEZE SA ALBANCIMA I KOSOVARIMA: Ovako hoće da rešava STATUS SANDŽAKA!

"Svi manjinski narodi imaju svoju matičnu državu osim Bošnjaka"

Objavljeno: 09.03.2019. 18:32h
  • 11

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sastali su se sa delegacijom Kosova, a na sastanku je ocenjeno da je Bošnjacima potrebno da jačaju prijateljske veze sa njima bliskim narodima "kao što su Albanci i Kosovari".

"Svi manjinski narodi imaju svoju matičnu državu osim Bošnjaka koji većinom žive u Sandžaku, upravo iz tog razloga je nama potrebno da jačamo prijateljske veze sa nama bliskim narodima kao što su Albanci i Kosovari, kako bi rešili pitanje statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka na ovim prostorima", istakao je većnik BNV Sulejman Ugljanin.

 

 

Kako je u saopštenju navedeno u "visokoj kosovskoj delegaciji" bili su nacionalni kordinator za sport i kulturu Kosova Redžep Hoti, bošnjačka narodna poslanica u kosovskoj skupštini Emilija Redžepi, profesor Nedžmedin Spahiju, ali i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Dodaje se da je Hoti zahvalio predstavnicima BNV na organizaciji sastanka i konstatovao prioritet rešavanja statusa Sandžaka, bez kojeg, kako je ocenio, "nema prosperiteta na zapadnom Balkanu".

 

 

BONUS VIDEO: NASER ORIĆ ME JE HAPSIO, GIŠKA JE BIO SA MNOM! Vuk Drašković otkriva sve TAJNE 9. marta

 

(Espreso.rs / N1)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media