PAO I POSLEDNJI PEČAT NA PRIŠTINSKU PLATFORMU: Kadri Veselji dao finalni potpis!
Platforma ima 11 principa kojih prištinski tim treba da se pridržava u nastavku dijaloga, a Beograd je tumači kao zatvaranje vrata dijalogu, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

postala javna

PAO I POSLEDNJI PEČAT NA PRIŠTINSKU PLATFORMU: Kadri Veselji dao finalni potpis!

Platforma ima 11 principa kojih prištinski tim treba da se pridržava u nastavku dijaloga, a Beograd je tumači kao zatvaranje vrata dijalogu

Objavljeno:

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, potpisao je prištinsku platformu i ona je, kako prenosi Zeri, postala javni dokument.

Platforma ima 11 principa kojih prištinski tim treba da se pridržava u nastavku dijaloga, a Beograd je tumači kao zatvaranje vrata dijalogu.

Platformom je predviđeno potpisivanje konačnog sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma, koji bi potazumevao međusobno priznanje, ukidanje Rezolucije 1244, formiranje specijalnog suda za navodne zločine koje su tokom poslednjih sukoba počinili Srbi i pitanje reparacije.

Takođe, platforma podrazumeva članstvo Prištine u UN i EU, kao i da Srbija ne blokira njeno članstvo u međunarodnim organizcijama kao što je Unesko i Interpol.

BONUS VIDEO:

BOLI ME ŠTO NISI TU DA TE ZAGRLIM! Zbog ovog rođendanskog pisma Luni hoće srce da ISKOČI IZ GRUDI: Marko je sve vreme stajao uz nju dok je čitala!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.