VUČIĆ ODGOVORIO NA PLATFORMU IZ PRIŠTINE: Sačuvaćemo SRBIJU i srpske nacionalne INTERESE, oni ne žele DIJALOG
Nismo se uplašili njihovih pretnji: Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

oglasio se predsednik

VUČIĆ ODGOVORIO NA PLATFORMU IZ PRIŠTINE: Sačuvaćemo SRBIJU i srpske nacionalne INTERESE, oni ne žele DIJALOG

Objavljeno: 11:51h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Belegišu da će odgovor Beograda na prištinsku platformu o nastavka dijaloga biti "odlučan, ozbiljan i čvrst".

On je tokom obilaska Sremskog okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije" kazao da Beograd želi mir alli da neće pristajati na ucene.

"Posle njihove platforme, kojom pokazuju da nikada nisu želeli dijalog, mogu da kažem da ćemo čuvati i verujem, sačuvati mir. Nismo se uplašili njihovih pretnji i pretnji njihovih partnera sa raznih strana. Naš odgovor biće čvrst, ozbiljan i odlučan. Sačuvaćemo Srbiju i srpske nacionalne interese. Dosta smo se borili i gledali kako da ne povredimo nekog", rekao je Vučić.

On je kazao da se Priština u platformi za nastavak dijaloga na dva mesta poziva na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine po kojom jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

- U tačkama jedan i šest platforme pozivaju se na tu presudu za koju su odgovorni naši vlastodršci iz 2009. i 2010. godine, i Đilas, i Tadić i Jeremić. Dva puta pominju tu presudu, to im je jedini argument u borbi protiv suvereniteta Srbije - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

DRŽAVNI VRH OVOG JUTRA U PREDSEDNIŠTVU: Ana Brnabić i Nela Kuburović dolaze na sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.