NOVI UDARAC ZA HARADINAJA: Vašington nije izdao VIZE za 20 zvaničnika iz PRIŠTINE zbog TAKSI
Pod pritiskom: Ramuš Haradinaj, Foto: Printscreen

nastavlja se pritisak

NOVI UDARAC ZA HARADINAJA: Vašington nije izdao VIZE za 20 zvaničnika iz PRIŠTINE zbog TAKSI

Sada smo došli do tačke kada ovo ometa naše odnose

Objavljeno:

SAD su odbile da izdaju vize za više od 20 predstavnika prištinskih institucija, kao rezultat odbijanja prištinske vlade da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, izjavio je ministar pravde Abelard Tahiri.

- Takse su bile dobra odluka zbog agresije Srbije prema Kosovu. To sam rekao više puta. Nismo konsultovali zemlje saveznice povodom te odluke jer smo smatrali da mi kao institucije imamo pravo da se suprotstavimo zemlji koja pokušava da naškodi našoj međunarodnoj subjektivnosti. Međutim, sada smo došli do tačke kada ovo ometa naše odnose, rekao je Tahiri, prenosi Koha.

Dodao je da kosovska vlada neće pasti zbog taksi, ali da se moraju uložiti napori da se ojačaju dobri odnosi sa saveznicima, te da nijedan političar ne bi trebalo da razmišlja o izbornim glasovima kada su u pitanju odnosi sa SAD.

Zbog odbijanja da ukine meru stopostotno uvećanih taksi, SAD su prvo suspendovale pravo na vizu premijeru privremenih prištinskih institucija Ramušu Haradinaju, koji imao poziv da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku.

BONUS VIDEO:

DRŽAVNI VRH OVOG JUTRA U PREDSEDNIŠTVU: Ana Brnabić i Nela Kuburović dolaze na sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.