PRIŠTINSKA PLATFORMA SE POZIVA NA ODLUKU SUDA DONETU U VREME ĐILASA I JEREMIĆA: Evo sta TAČNO PIŠE u ovom dokumentu
Dokument je donešen za vreme Đilasove i Jeremićeve vladavine!, Foto: Printscreen / Youtube

PODSMEVAJU NAM SE!

PRIŠTINSKA PLATFORMA SE POZIVA NA ODLUKU SUDA DONETU U VREME ĐILASA I JEREMIĆA: Evo sta TAČNO PIŠE u ovom dokumentu

"Međunarodni sud pravde je 22. jula 2010. godine potvrdio da je proglašenje nezavisnosti Kosova u skladu sa međunarodnim pravom" , piše u dokumentu

Objavljeno: 22:45h

Nakon uvođenja taksi na srpsku robu od 100 odsto, prištinske vlasti su danas napravile još jednu provokaciju usvojivši platformu za dijalog sa Srbijom.

Naime, platforma, koju je izradila Državna delegacija za dijalog sa Srbijom i koja je danas usvojena u Skupštini Kosova predviđa recipročno priznanje Kosova i Srbije unutar postojećih granica, poštovanje prava albanske zajednice u Srbiji, rešavanje svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ukidanje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Divljanje prištinskih vlasti danas je nastavljeno ovom platformom, za koju su analitičari ocenili da predstavlja neformalnu objavu rata Srbiji! Današnji dokument takozvanih kosovskih vlasti, međutim, posledica je je odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu, koja je inicirana na osnovu zahteva tadašnje vlasti koju je činila Demokratska stranka!

"Platforma sadrži uvod, 11 glavnih principa na osnovu kojih će delovati Državna delegacija za dijalog, te poglavlja koja se odnose na značenje normalizacije, evropske integracije, ratne zločine, nestala lica i žrtve seksualnog nasilja, kao i zaštitu prava manjinskih zajednica, sukcesiju i sl.", navodi se u Platformi.

U Platformi koju su objavili, dominira odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu koja je doneta za vreme vlade Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, a na koju se Priština poziva.

Nakon proglašenja nezavisnosti 17. februara 2008. godine, Kosovo je nezavisna i suverena država. Međunarodni sud pravde je 22. jula 2010. godine potvrdio da je proglašenje nezavisnosti Kosova u skladu sa međunarodnim pravom.

piše u dokumentu.

Podsetimo odluka Međunarodni sud pravde u Hagu je u savetodavnom mišljenju rekao da Deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine nije prekršeno međunarodno pravo.

"Deklaracija od 17. februara 2008. nije prekršila opšte međunarodno pravo," rekao je predsednik suda Hisashi Owada iz Japana.

Povodom usvajanja Platforme, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenio je da je usvajanjem Platforme Priština poslala poruku da je za nju završen dijalog sa Beogradom.

BONUS VIDEO:

GLADNI ORAO SE NAMERIO NA KENGURA! Nije očekivao da će mu zalogaj uzvratiti!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.