SRBIJI NE TREBA PRIZNANJE SRBIJE, UKINITE TAKSE: Prištinski analitičar ISPROZIVAO političare i OBJASNIO šta da RADE
Prgmatičan pristup problemu: Škeljzen Malići, Foto: Fonet

realno

SRBIJI NE TREBA PRIZNANJE SRBIJE, UKINITE TAKSE: Prištinski analitičar ISPROZIVAO političare i OBJASNIO šta da RADE

apadne diplomate smatraju da je priznavanje nazavisnosti Kosova od strane Srbije neophodno da bi se uspešno dijalog priveo kraju. I to nije tajna. Dijalog se mora završiti međusobnim priznanjem

Objavljeno:

Jedan od najpoštovanijih kosovskih političkih analitičara Škeljzen Malići, u svom novom tekstu, objasnio je još jednom zašto Kosovo treba da ukine takse na uvoz robe iz Srbije i BiH.

Malići naglašava da je pogrešno tvrđenje kako zapad pritiska Prištinu da ukine takse i da je takođe pogrešno da kosovski političari smatraju kako su u lošijem položaju od Beograda kad su pristisci u pitanju.

Malići objašnjava da Srbija takođe trpi veliki pritisak međunarodne zajednice da prizna nezavisnost Kosova, što je, po njemu, daleko veći pritisak od onoga koji se stavlja na leđa Prištini.

- Zapadne diplomate smatraju da je priznavanje nazavisnosti Kosova od strane Srbije neophodno da bi se uspešno dijalog priveo kraju. I to nije tajna. Dijalog se mora završiti međusobnim priznanjem - objašnjava Malići u svom tekstu.

Po njemu, neophodno je stoga da Priština ukine takse kako bi uopšte došlo do dijaloga, koji, po njemu, ide na ruke obema stranama, pa čak možda i više kosovskoj.

- Srpska strana, s pravom, traži da ukidanje taksi bude preduslov za početak dijaloga, te na taj način blokira da on uopšte i počne. Zato međunarodna zajednica i pritiska toliko Prištinu da odblokira početak dijaloga suspendovanjem taksi. Političari u Prištini moraju da shvate da održavanjem taksi blokiraju sami sebe, odnosno blokiraju mogućnost međusobnog priznanja koje toliko priželjkuju. Srbiji ne treba priznanje Srbije, nego je to potrebno Kosovu, to mora da se shvati - zaključio je Malići.

BONUS VIDEO:

Palma i Dačićev sin pevaju čuvenu srpsku pesmu

(Espreso.co.rs/Indeksonline/D. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.