IMAĆEMO SNAGE DA SAČUVAMO SRBIJU AKO NAS NAPADNU! Vučić o Kosovu i o tome imamo li snage da se odbranimo
Vučić o Srbima i tome imamo li snage da sačuvamo NAŠU ZEMLJU, Foto: Printscreen

gost na rts

IMAĆEMO SNAGE DA SAČUVAMO SRBIJU AKO NAS NAPADNU! Vučić o Kosovu i o tome imamo li snage da se odbranimo

Predsednik je ponovio zamolio Srbe da ne idu u kosovsku vojsku, jer je to albanska vojska, čiji je cilj proterivanje Srba sa njihovih ognjišta

Objavljeno:

Gostujući u Dnevniku RTS-a, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da što vreme više odmiče, odnosi sa Prištinom su sve lošiji.

Toliko je teška situacija, kada je reč o Kosovu i Metohiji, da tu više nema teških pitanja, rekao je predsednik.

- Poslednjih nekoliko dana i sve ono što se dešavalo u Prištini, Tirani ali i svuda u svetu pa čak i ovde u Beogradu jasno govori koliko sam bio u pravu kada sam govorio da je svetlosnim godinama daleko dogovor između Beograda i Prištine - kaže Vučić.

Vučić navodi da to nije naša krivica i ističe da nije formirana Zajednica srpskih opština, da je Priština je uvela anticivilizacijske takse, što im je nacionalno pitanje – samo kako bi oštetili Srbe.

"Juče smo mogli da čujemo su svi albanski lideri protiv ideje razgraničenja", naveo je Vučić i dodao da je ponosan na Srbe sa KiM.

Kako ističe, suština je u tome – "nađite Srbe da se tuku protiv Srba".

Ponovio je da je zamolio Srbe da ne idu u kosovsku vojsku, jer je to albanska vojska, čiji je cilj proterivanje Srba sa njihovih ognjišta.

Imaćemo dovoljno snage da svoju zemlju sačuvamo

Vučić smatra da bi izlazak Srba iz kosovskih institucija bio krajnja mera, jer u tom slučaju Priština ne bi bila jedini krivac za ceo svet.

"Mi svoju poziciju u svetu držimo dobro, ako izađemo iz svih institucija oni će reći da ni Beograd ne poštuje Briselski sporazum", rekao je Vučić.

Kako kaže, u tom slučaju bilo bi jasno da sve što se radilo decenijama na uspostavljanju mira ne postoji i da je otvoreno "bojno polje".

Vučić smatra da bi trebalo sačekati 45 dana za tu odluku, da bi se videlo šta će Albanci da urade sa taksama i da se tek onda hladne glave donose nekakve mere.

Tada je rekao ključnu stvar:

- Nemamo dovoljno dece za sukobe. Ako možemo da čuvamo mir, to treba da uradimo, ali ako budemo naterani, imaćemo dovoljno snage da svoju zemlju sačuvamo - ističe Vučić.

On je govoreći o tome upitao:

- Mene ćete da okrivljujete za bilo kakve sukobe? Nije pitanje koga ćete da okrivljujete, mislim da mi nemamo dovoljno dece za sukobe niti da treba da dajemo našu decu za bilo kakve sukobe. Ako možemo da čuvamo mir, to treba da uradimo. Ako budemo naterani na bilo šta imaćemo dovoljno snage...kao što sam rekao, mi se ne junačimo, nikome ne pretimo i imaćemo dovoljno snage da našu zemlju sačuvamo... - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.