OGLASIO SE TAČI POSLE SASTANKA SA AMERIKANCIMA: Kosovo neće rizikovati prijateljstvo sa SAD!
Na sastanku sa američkom delegacijom bio je i premijer privremenih institucija Ramuš Haradinaj, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

OŠTRO!

OGLASIO SE TAČI POSLE SASTANKA SA AMERIKANCIMA: Kosovo neće rizikovati prijateljstvo sa SAD!

Na sastanku sa američkom delegacijom bio je i premijer privremenih institucija Ramuš Haradinaj

Objavljeno:

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači saopštio je večeras da je visokim američkim zvaničnicima pružio uveravanja da Kosovo ni pod kojim uslovima neće rizikovati odnose i prijateljstvo sa SAD.

"Državne institucije moraju brzo preduzeti konkretne mere u skladu s prijateljskim savetima SAD-a. Te odluke trebalo bi da budu u funkciji održavanja i jačanja strateške saradnje sa SAD i naše državne obaveze za dijalog i mirovni sporazum", rekao je Tači posle sastanka sa visokim predstavnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Eratom i Bredom Berklijem, saopšteno je iz kosovskog predsedništva, a prenosi Gazeta ekspres.

Kako se navodi u saopštenju, Erat i Berkli "ponovili su jasan stav američke administracije da bi porez trebalo da bude suspendovan kako bi se nastavio dijalog i nastojanja za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije".

Na sastanku sa američkom delegacijom bio je i premijer privremenih institucija Ramuš Haradinaj.

Kako je saopšteno, Tači i Haradinaj su sa visokim američkim zvaničnicima razgovarali o odnosima između Kosova i SAD, političkoj situaciji na Kosovu i u regionu, kao i o dijalogu između Beograda i Prištine.

BONUS VIDEO:

SAMO BI TA PESMA MOMENTALNO DONELA EVROVIZIJU U BEOGRAD! Knez siguran: Evo s kojim hitom bi napravio LOM! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.