MORAMO DA PRIHVATIMO PROMENU GRANICA: Desna ruka ANGELE MERKEL ovako vidi RASPLET dijaloga BEOGRADA i PRIŠTINE
Angela ima rešenje..., Foto: AP

NEMAČKI UGAO

MORAMO DA PRIHVATIMO PROMENU GRANICA: Desna ruka ANGELE MERKEL ovako vidi RASPLET dijaloga BEOGRADA i PRIŠTINE

Ako se dve suverene države dogovore jedna sa drugom i mogu da snose svaku odgovornost za svoju zemlju, onda međunarodna zajednica mora prihvatiti taj sporazum

Objavljeno: 27.02.2019. 14:07h
  • 2

Florijan Han, portparol nemačke parlamentarne grupe CDU/ CSU, desna ruka Angele Merkel, govorio je za Dojče vele o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i poručio da ako se, kako je rekao, "Kosovo i Srbija slože da je rešenje u promeni granica", međunarodna zajednica bi to morala da prihvati.

 

- S promenom granica se mora delovati vrlo pažljivo, ali lično mislim da, kada se dve suverene države slože da promene zajedničku granicu između sebe i kada su u stanju da snose odgovornost za to, međunarodna zajednica bi to trebalo da prihvati - rekao je Han u intervjuu za Dojče vele na albanskom jeziku.

Nemačka, rekao je Han, želi da se taj sporazum dopuni "uzajamnim priznavanjem suvereniteta".

- Ovo je moje lično mišljenje. Dozvolite mi da ponovo kažem: ako se dve suverene države dogovore jedna sa drugom i mogu da snose svaku odgovornost za svoju zemlju, onda međunarodna zajednica mora prihvatiti taj sporazum. Mi, naravno, želimo da ovaj sporazum bude dopunjen uzajamnom priznavanju suvereniteta - rekao je Han.

BONUS VIDEO:

BLOKADA NA DORĆOLU: Policija pokušala da zapleni CarGo vozilo, kolege nisu dale, opkolili inspektorov automobil! (KURIR TV) 3

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media