BEOGRAD PRVO DA PRIZNA PRIŠTINU, ONDA DA PREKROJE GRANICE: Mesić ima IDEJE kojih bi se STIDELA i MEDLIN OLBRAJT
Ko njemu dade da se bavi politikom? Stipe Mesić, Foto: Printscreen

pitanje kosova

BEOGRAD PRVO DA PRIZNA PRIŠTINU, ONDA DA PREKROJE GRANICE: Mesić ima IDEJE kojih bi se STIDELA i MEDLIN OLBRAJT

Kada jednog dana Beograd i Priština uspostave normalne odnose, onda mogu da razgovaraju o bilo kojem delu granične teritorije

Objavljeno: 27.02.2019. 13:38h
  • 156

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je da Srbija treba prvo da prizna nezavisnost Kosova i da onda sedne da pregovara o promeni granica.

 

- Po meni, arhitektura evropskih država, uključujući Kosovo, je gotova. Kada jednog dana Beograd i Priština uspostave normalne odnose, onda mogu da razgovaraju o bilo kojem delu granične teritorije. Nema tog pitanja koje je "sveto pismo", pa da se o njemu ne raspravlja, ali prvo morate da znate koje su granice vaše države - kazao ke mesić, a prenose albanski mediji.

Obožava ovakvo društvo
Obožava ovakvo društvofoto: Printscreen

Političar koji je proveo 10 godina na čelu Hrvatske još kaže da Beograd ne bi trebalo da se pretvara da ne razume istorijske činjenice, a to je da je Kosovo kompletna država i da sa njom treba što pre da uspostavi bliske odnose.

- Po meni, Beograd treba odmah da prizna Prištinu i da dozvoli da se granice otvore kako bi ljudi mogli da komuniciraju, a kapital i roba neometano cirkulišu - zaključio je Mesić.

 

BONUS VIDEO:

BLOKADA NA DORĆOLU: Policija pokušala da zapleni CarGo vozilo, kolege nisu dale, opkolili inspektorov automobil! (KURIR TV) 3

(Espreso.rs/Kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media