NEĆEMO SRSPKU TERITORIJU, TAČI NEKA PODNESE OSTAVKU: HARADINAJ opet UDARIO na HAŠIMA ovim REČIMA
Ne prestaju da se svađaju: Haradinaj i Tači, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

nastavak sukoba

NEĆEMO SRSPKU TERITORIJU, TAČI NEKA PODNESE OSTAVKU: HARADINAJ opet UDARIO na HAŠIMA ovim REČIMA

Ne znam u kom kontekstu je predsednik govorio o pripajanju Doline, ali naš ustav ne dopušta polaganje prava na teritorije drugih zemalja

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da ustav ne dozvljava teritorijalne prohteve.

Haradinaj je to rekao reagujući na izjavu predsednika Hašima Tačija da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako parlament ne potvrdi sporazum o pripajanju tri opštine juga centralne Srbije Kosovu.

Ne zna, kazao je, šta je Tači mislio kada je najavio svoju ostavku, ali kosovski ustav ne može polagati pravo na, kako je rekao, "teritoriju druge zemlje", prenela je GazetaExpres.

- Ne znam u kom kontekstu je predsednik govorio o pripajanju Doline, ali naš ustav ne dopušta polaganje prava na teritorije drugih zemalja, niti možemo ponuditi teritoriju u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti od Srbije - rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Ako, kako je rekao, Priština bude primorana da se odrekne dela teritorije da bi dobila priznanje nezavisnosti, za to nam onda nije potreban sporazum.

Tači se zalaže za sporazum Beograda i Prištine koji bi podrazumevao pripajanje tri opštine juga centralne Srbije Kosovu. Reč je o opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

BONUS VIDEO:

ISPRAĆAJ POSMRTNIH OSTATAKA DIREKTORA AMSS MIRKA BUTULIJE NA NOVOM GROBLJU: Porodica, prijatelji, kolege neutešni 3 (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.