UBICE BRAĆE BITIĆI SU SAD NA VISOKIM FUNKCIJAMA U SRBIJI! Tači TEŠKO optužuje i PRETI
Tvrdi da zna šta priča: Hašim Tači, Foto: Beta

raspomamio se

UBICE BRAĆE BITIĆI SU SAD NA VISOKIM FUNKCIJAMA U SRBIJI! Tači TEŠKO optužuje i PRETI

Poslednji put smo o ovom pitanju diskutovali sa američkim senatorima i kongresmenima, koji su mnogo toga uradili na povećanju pritiska prema srpskoj državi

Objavljeno:

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da ubice braće Bitići "poznate imenom i prezimenom" i da se nalaze na pozicijama "u najvišim institucijama srpske države".

Tači je tokom sastanka sa Iljirom Bitićijem, bratom bivših pripadnika Atlantske brigade OVK Ilaja, Agrona i Mehmeta Bitićija, rekao da je na mnogim sastancima sa stranim predstavnicima, pored pitanja nestalih lica, postavio i pitanje ubistva trojice braće Bitići.

- Poslednji put smo o ovom pitanju diskutovali sa američkim senatorima i kongresmenima, koji su mnogo toga uradili na povećanju pritiska prema srpskoj državi. Ubice braće Bitići su poznate imenom i prezimenom i nalaze se na pozicijama u najvišim institucijama srpske države - rekao je predsednik Tači.

Ilir Bitići se u ime porodice zahvalio predsedniku Tačiju na angažovanju, navodeći da će pokretanje tog pitanja od strane kosovskih institucija povećati pritisak na Srbiju kako bi se rasvetlio taj, ali i drugi zločini tokom rata na Kosovu.

Braća Bitići, pripadnici OVK, uhapšena su na administrativnoj granici Srbije i Kosova, a policija ih je zbog kršenja zakona o kretanju i boravka stranaca odvela u Kuršumliju gde im je sudija za prekršaje odredio kaznu od 15 dana zatvora.

foto: Printscreen/ Youtube / Insajder.net / Radio Slobodna Evropa

Tri dana pre isteka zatvorske kazne, u julu 1999. pušteni su iz prokupačkog zatvora i navodno odvedeni u bazu SAJ kod Petrovog Sela.

Njihova tela nadjena su 2001. godine u jednoj od dve masovne grobnice u tom mestu.

BONUS VIDEO:

JEZIV SNIMAK IZ MLADENOVCA! VOZ U PUNOJ BRZINI UDARIO AUTOMOBIL: Vozač pukom srećom za dlaku izbegao smrt (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.