UMESTO DA UKINE TAKSE HARADINAJ BIRA SVOJE SRBE ZA MINISTRE: Vučić OTKRIO šta misli o NOVIM MERAMA Prištine
Ljut na Haradinaja: Aleksandar Vučić, Foto: Printscreeen / Kurir / Predsedništvo Srbije

bez dlake na jeziku

UMESTO DA UKINE TAKSE HARADINAJ BIRA SVOJE SRBE ZA MINISTRE: Vučić OTKRIO šta misli o NOVIM MERAMA Prištine

Nemoguće je svakog dana trpeti svemoguće uvrede, kao što je i poslednja, kada Ramuš Hardadinaj bira privatne Srbe za svoje ministre koje niko nije izabrao, da bi pokazao da je on svemoćan

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Priština uvođenjem taksi na srpsku robu odmrzla takozvani zamrznuti konflikt, zbog kojeg se plaši svega što može da se dogodi u budućnosti.

Poručio je takođe da je Ramuš Haradinaj danas izabrao "privatne Srbe" za svoje ministre, povodom imenovanja novog ministra poljoprivrede, umesto Nenada Rikala.

Vučić je, posle razgovora sa ministarkom zaduženom za evropske poslove u Vladi Francuske Natali Loazo, kazao da je sagovornici preneo koliko je za nas teška situacija po pitanju Kosova i Metohije, u kojoj neko uvodi takse od 100 odsto, u kojoj neko ne ispunjava Briselski sporazum, ne formira Zajednicu srpskih opština.

Srbija se, kako je podvukao, ponašala odgovorno, nije preduzimala nikakve recipročne mere, ali je istakao i da se ne radi samo o pitanju našeg strpljenja.

- Nemoguće je svakog dana trpeti svemoguće uvrede, kao što je i poslednja, kada Ramuš Hardadinaj bira privatne Srbe za svoje ministre koje niko nije izabrao, da bi pokazao da je on svemoćan. Srbija to neće da prihvati, čuvaće svoje dostojanstvo i narod, a trudićemo se da sačuvamo mir i stabilnost po svaku cenu, ali nećemo dozvoliti da neko ponižava naš narod i ne daj bože da ih napadne - poručio je Vučić.

Zahvalio se gošći na zahtevu Francuske da se te takse ukinu.

- Očigledno da Priština ima druge pomagače, kojima je normalno da prekinete dotok robe. To za nas nije normalno, reč je o anticivilizacijskim merama - kazao je on dodajući da veruje da, kada se ukinu takse, može da se nastavi dijalog.

Prema njegovim rečima takse je neko iskoristio znajući da je time dijalog nemoguće, kako se ne bi došlo do rešenja. Vučić je rekao da je imao priliku da otvoreno razgovara sa Loazo o svim važnim pitanjima za odnose dve zemlje, ali i u regionu.

Podsetimo, premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj imenovao je danas Dijanu Živić za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

Ona je na tom mestu zamenila Nenada Rikala koji je početkom meseca smenjen sa te funkcije, prenose prištinski mediji.

BONUS VIDEO:

PUKOVNIKA LALOVIĆA I NJEGOVU PORODICU IZBACUJU IZ STANA: Drama u Beogradu

(Esprso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.