DRAMA NA KOSOVU, GOTOVO JE, KURTI RUŠI RAMUŠA HARADINAJA! Uskoro izbori, opozicija ima DOGOVOR!
Da li je ovo početak kraja političke karijere Ramuša Haradinaja?, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

Kraj?

DRAMA NA KOSOVU, GOTOVO JE, KURTI RUŠI RAMUŠA HARADINAJA! Uskoro izbori, opozicija ima DOGOVOR!

Razlozi za izlazak na izbore su pre svega ekonomski, tvrdi Albin Kurti

Objavljeno:

Prvi čovek pokreta "Samoopredeljenje" Albin Kurti, rekao je juče da Kosovo mora da izađe na izbore što pre je moguće, kako bi se otvorio put za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta.

Kurti je kategorički negirao mogućnost da njegov pokret uđe u privremenu ili tehničku vladu, i kao razlog je naveo "princip".

- Mu u pokretu Samoopredeljenje nismo vođeni predviđanjima, nego principima. Želimo da što pre, u interesu države, imamo parlamentarne izbore, demokratske izbore, koji će institucijama dati novi legitimitet i novu vladu, koja će popločati put do ekonomskog oporavka države, vladu koja će se koncentrisati na proizvodnju i zaposlenje, kao i institucionalnu pravdu, na borbu sa kriminalom i korupcijom - rekao je Kurti, i dodao da "ne veruje da formule i kombinacije, tehničke ili inkluzivne, mogu da odbrane suverenitet i razviju ekonomiju".

On je rekao da se sarađuje sa LDK, kako bi se zajednički oborila vlada, ali da te dve partije neće podržati bilo kakvu inicijativu Srpske liste.

- Samoopredeljenje i LDK su najveće partije u državi i opozicione partije koje sarađuju van skupštine. Zainteresovani smo da srušimo ovu vladu i idemo na prevremene izbore. Naravno da ne podržavamo bilo kakvu inicijativu koja dolazi od Srpske liste, a moj utisak je da Srpska lista nije zainteresovana za rušenje vlade, nego za slabu vladu - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/KosovaInfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.