Aktivisti Samoopredeljenja prevrnuli srpski kamion! (FOTO)

DIVLJAČKI ČIN

Aktivisti Samoopredeljenja prevrnuli srpski kamion! (FOTO)

Prevrtanje kamiona iz Srbije predstavlja odgovor na vraćenih preko 103.000 knjiga na albanskom jeziku namenjenih albanskim učenicima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu
Objavljeno: 03.03.2016. 18:12h
Aktivisti opozicionog Pokreta Samoopredeljenje prevrnuli su danas, u blizini Podujeva, kamion sa robom iz Srbije koja se prodaje na Kosovu.

MUP Kosova demantuje: Nisu planirani teroristički napadi na Srbiju!
 


Kako je saopšteno iz Pokreta, akcija je odgovor na "kriminalno delo Republike Srbije", koja je juče vratila više od 103.000 knjiga na albanskom jeziku, koje je Kosovo namenilo albanskim učenicima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, javlja Anadolu Agencija.
 


U saopštenju stoji da i "16 godina nakon rata, posle masakra, razaranja širokih razmera na Kosovu, Srbija ekonomski koristi Kosovo". Oni Republiku Srbiju optužuju da nastavlja sa ucenama uz pomoć srpske manjine na Kosovu, pokušavajući da izgradi državu u okviru projekta Zajednice srpskih opština.

Uhapšena trojica džihadista na Kosovu, spremali terorističke napade na Srbiju!

- Oni ne dozvoljavaju naše knjige, pa ni mi nećemo prihvatiti njihove proizvode - dodaje se u saopštenju "Samoopredeljenja", odakle najavljuju nastavak svojih aktivnosti sve dok Republika Srbija ne prihvati reciprocitet sa tzv. Republikom Kosovo.

(Espreso.rs / AA)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media