TAKSE TREBA ODMAH SUSPENDOVATI, NEMAMO VAJDE OD TOGA: Albanski DIPLOMATA objasnio RAZLOG
Glas razuma? Ljuljzim Peci, Foto: Printscreen

novi momenti

TAKSE TREBA ODMAH SUSPENDOVATI, NEMAMO VAJDE OD TOGA: Albanski DIPLOMATA objasnio RAZLOG

Taksa ne štiti granice Kosova. Taksu treba suspendovati i suspenzija treba da bude uslovljena

Objavljeno:

Bivši ambasador Kosova u Švedskoj i oficir za vezu Kosova i Srbije, Ljuljzim Peci je izjavio da treba suspendovati taksu koje je uvedena na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da to treba usloviti promenom ponašanja Srbije u odnosu na Kosovo.

Peci je za prištinsku televiziju KTV rekao da suspenzija takse treba da se odmah dogodi.

- Taksa ne štiti granice Kosova. Taksu treba suspendovati i suspenzija treba da bude uslovljena. To uslovljavanje treba da bude proporcionalno i nadgledano u odnosu na Srbiju, jer ako Srbija nastavi svoju igru protiv Kosova, što čini, onda bi taksu mogli vratiti - kazao je Peci.

Pomenuo je i pitanje demarkacije, koja prema njemu usporava mnoge procese u kojima je Kosovo a isto se može dogoditi i u nastavku ako se brzo ne deluje.

SAD i EU pozivaju na ukidanje ili suspenziju takse, međutim kako je danas ponovio, premijer Kosova Ramuš Haradinaj je protiv toga i suspenziju povezuje sa priznanjem Kosova od strane Srbije.

Za suspenziju takse se zalaže najveća politička stranka vladajuće koalicije, Demokratska partija Kosova predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija i najveća opoziciona stranka Demokratski savez Kosova koji to povezuju sa poštovanjem zahteva SAD za njenom suspenzijom.

Za zadržavanje takse se izjasnilo Samoopredeljenje.

BONUSV VIDEO:

BRZA AKCIJA BG POLICIJE, NAŠLI DROGU VREDNU 4 MILIONA: U stanovima na Čukarici i Voždovcu nađeni kokain, heroin, oružje! Pala 3 dilera! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.