VUČIĆ IZ MINHENA: Ozbiljnost Srbije cenjenija je od prištinskog novca!
"Ozbiljnost Srbije cenjenija je od prištinskog novca!", Foto: Milan Obradović

POSLE KONFERENCIJE

VUČIĆ IZ MINHENA: Ozbiljnost Srbije cenjenija je od prištinskog novca!

On je, kada je reč o panelu gde je učestvovao zajedno sa Hašimom Tačijem, kazao da nije trebalo da to bude ne zna kakav duel, I da mu se čini da je iznosio činjenice, štitio interese Srbije i srpskog naroda na Kosovu I Metohiji, a da Tačiju nije bilo lako da odgovara na neka pitanja

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas, po završetku Minhenske bezbednosne konferencije, na kojoj je imao veliki broj bilateralnih sastanaka, da je ozbiljnost i odgovornost Srbije cenjenija od prištinskog novca.

Vučić je, u izjavi TV Prva, na pitanje, pošto je moto minhenske konferencije bio "Globalna slagagilca - delovi koji nedostaju", koliko je daleko od finalnog slaganja pitanje Kosova i Metohije, rekao da se plaši da je "slagalicu u svetu i Evropi mnogo teže sastaviti, a i da naša neće ići tako lako i jednostavno".

On je, kada je reč o panelu gde je učestvovao zajedno sa Hašimom Tačijem, kazao da nije trebalo da to bude ne zna kakav duel, I da mu se čini da je iznosio činjenice, štitio interese Srbije i srpskog naroda na Kosovu I Metohiji, a da Tačiju nije bilo lako da odgovara na neka pitanja.

"Mnogo sam energije i truda uložio. Nekome to izgleda lako i jednostavno, ali nije. Bio je mnogo važan panel, a videli ste koliko je bitnih ljudi bilo u publici, još veći je pratio širom sveta preko prenosa, i tamo sam iznosio istinu. Na neka pitanja Tačiju nije bilo lako da odgovori - po pitanju ZSO, taksi on ne može da da dovoljno dobar odgovor", objasnio je predsednik Srbije.

Na pitanje da li vredi iznositi činjenice i koliko činjenice mogu da se suprostave novcu Vučić je podvukao da je ozbiljnost I odgovornost Srbije cenjenija od njihovog novca.

"Ne smemo da zaboravimo nešto drugo, a to je da su mnoge velike sile, sve zapadne de fakto priznale nezavisnost Kosova. Neće Amerika menjati svoju politku zbog Srbije, neće ni Nemačka. Međutim čini mi se da sve bolje razumeju i naše probleme i činjenice koje iznosimo, a da neretko sve manje razumeju hirove i aroganciju u Prištini", kazao je on.

Ukazao je da se Srbija kreće u datim okvirima, da ne može da igra, na primer, u minhenskoj "Alijanc areni", ali može da igra na terenu na koji je uvedena i do kojeg dovedena.

BONUS VIDEO:

SUROVA AKCIJA GROBARA: Navijači Partizana zaplenili i zapalili obeležja Delija (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Agenciie)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.