PUSTITE KALINIĆA DA MISLI SVOJOM GLAVOM, HAJKA NA NJEGA MORA DA PRESTANE! Vujošević podržao košarkaša Fenera
Duško Vujošević, Foto: Zorana Jevtić

bez dlake na jeziku

PUSTITE KALINIĆA DA MISLI SVOJOM GLAVOM, HAJKA NA NJEGA MORA DA PRESTANE! Vujošević podržao košarkaša Fenera

Glupo je stavljati u toploga zeca čoveka koji je pošteno i jasno izneo svoje mišljenje o nečemu - rekao je Dule

Objavljeno: 10:17h

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević je u razgovrou za Blic govorio o slučaju "Kalinić", ali se dotakao i sprotskih tema.

Košarkaš Nikola Kalinić je izneo mišljenje da se problem Kosova mora što pre rešiti, a reprezentativac Srbije je nakon toga bio na velikom udaru javnosti.

- Smatram da tu svako ima pravo na svoje mišljenje. Tema je jako bitna, pogotovo što to treba sagledavati u kontekstu što se često puta nečiji privatni interesi plasiraju kao državni interesi. Da neko svoja obećanja ili predobećanja s kojima je došao na vlast mora da ispuni, pa to pakuje kao da je to svima nama interes. Tema je delikatna i teška i ne treba se lako mešati, ali smatram da javne ličnosti treba da iznose svoje mišljenje o toj temi i da ne treba da snose posledice bez obzira na to kakvo je to mišljenje i hajka na Kalinića koji je dao neutralnu ocenu da sporno pitanje Kosova treba privoditi kraju nema ni logike ni osnova - kazao je Vujošević i dodao:

- On se dečko bavi sportom i sigurno nije veliki stručnjak za državna pitanja i geostrategiju, međutim, u okviru nekih svojih interesovanja on je izneo mišljenje i ne vidim razlog da se pravi hajka. I sad se sećam kakva je hajka napravljena na Novaka Đokovića u momentu kada je rekao da navija za reprezentaciju Hrvatske jer su oni navijali za njega na Vimbldonu. Glupo je stavljati u toploga zeca čoveka koji je pošteno i jasno izneo svoje mišljenje o nečemu.

Lamonika i Nikola Kalinić
Lamonika i Nikola Kalinićfoto: AP/Darko Vojinović

Dijalog mišljenja i različita viđenja na stvari su misaona imenica u Srbiji.

- Zato što je takva atmosfera i zato što nismo na tom civilizacijskom nivou, zato što ne postoje razvijene institucije, nego se one narušavaju. Gaji se nacionalizam i funkcija ovih političara se svodi u "zaštitu" tuđeg nekakvog nacionalizma. Ušlo se u jednu bolesnu igru skretanja pažnje na najgori mogući način, pitanje je samo kad će se izgubiti kontrola od onih koji tu igru vode - objašnjava Vujošević.

Osim političkih tema Vujošević se dotakao i predstojećeg Kupa Radivoja Koraća.

- Mega je mnogo slabija bez Bitadzea, tako da mislim da je realno finale Zvezda - Partizan. A tu šta da se očekuje... To jednio baba Vangu da pitate - u svom stilu rekao je proslavljeni trener.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.