HARADINAJ PRETI RATOM? JEZIV ODGOVOR VUČIĆU: Ovo je NAPAD NA KOSOVO, PREDUZEĆEMO SVE MERE ZA ODBRANU!
Opasne reči Ramuša Haradinaja, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

opasno

HARADINAJ PRETI RATOM? JEZIV ODGOVOR VUČIĆU: Ovo je NAPAD NA KOSOVO, PREDUZEĆEMO SVE MERE ZA ODBRANU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne priznaje granice nezavisnog Kosova

Objavljeno: 13:21h

Ramuš Haradinaj, premijer tzv. Kosova, odgovorio je na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje je on dao juče u Vranju.

Portal Kosova Info prenosi da je "Vlada Kosova procenila da nedavne preteće, agresivne i ratoborne izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića, date 7. februara u gradu Vranje u Srbiji, da on ne priznaje granice Kosova, međunarodno priznate, jesu neprihvatljive i ozbiljno su kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova".

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da aže da ne priznaje granice nezavisnog Kosova kao njegovi prethodnici i dodao da se po tome razlikuje od njih.

- Kada im kažete pokušaćemo da spasemo nešto i sve što se spasiti može, pre svega glave naših ljudi i da sačuvamo sve što možemo u Srbiji, oni kažu, mi hoćemo da imamo i ono što nemamo i ono što smo mi dali. Mi im kažemo nećemo da imamo granice na Jarinju i Brnjaku između Srba i Srba, oni kažu, ne, ne, ti bi da menjaš granice - rekao je Vučić u Vranju i nastavio:

- Da, ja ne priznajem granice nezavisne države Kosovo kao što su oni napravili i po tome se mi razlikujemo. To su različite politike, ali naša politika nije politika neozbiljnosti i neodgovornosti - istakao je Vučić.

U saopštenju tzv. Vlade Kosova, na čijem čelu je Haradinaj, kaže se da se smatra da su ove izjave "otvoreni napad na suverenitet i teritorijalni integritet Kosova i da ugrožavaju mir, stabilnost i bezbednost na Kosovu, u regionu i šire".

Ramuš Haradinaj je ovom prilikom rekao da će "preduzeti sve ustavom i zakonom predviđene akcije da sačuva suverenitet i teritorijalni integritet Kosova, u skladu sa deklaracijom nezavisnosti od 17. februara 2008. i Ustavom republike Kosovo."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/KosovaInfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.