STRAVIČNA PRETNJA ALBINA KURTIJA: Spremite se za ALBANSKO PROLEĆE!
Albin Kurti je radikalni albanski političar, Foto: Fonet / ap

odvezao jezik

STRAVIČNA PRETNJA ALBINA KURTIJA: Spremite se za ALBANSKO PROLEĆE!

Kurti je reagova posle susreta Edija Rame sa kosovskim zvaničnicima

Objavljeno:

Lider pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti reagovao je oštro na susret Premijera Albanije Edija Rame sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Fatmirom Ljimajem i Bedžetom Pacolijem.

Kurti je u Tirani rekao da "u Albaniji i na Kosovu treba svi da počnu da se spremaju za albansko proleće".

On je rekao da je "vreme za ujedinjenje albanske nacije".

- Mislim da je premijer Albanije pronašao neadekvatne saradnike na Kosovu, koji rade samo u svoju korist, i u fokusu im nije ni nacionalni interes ni država Kosovo - rekao je Kurti.

On je dodao da i Kosovo i Albanije moraju da se spreme za "albansko proleće".

- U ovim uslovima, kad smo ekonomski slabi, a naše vojske gotovo da ne postoje, imperativ je da se albanski narod usmeri na odbranu svog nacionalnog zadatka, ujedinjenja, i integracije u Evropu - rekao je Kurti i naglasio da svi na Kosovu treba da kažu "da" pridruživanju Albaniji, umesto "cenkanja sa Srbijom".

- Mi kažemo - pristupimo Albaniji, ne cenkajmo se sa Srbijom. Ujedinjenje sa Albanijom treba da nas poveća, ne da nas smanji. Oni hoće da ukaljaju reč unija sa šemama povezivanja Albanije i Srbije. Mi ništa ne dugujemo Srbiji, Srbija mnogo duguje nama - rekao je on.

- Duguje nam Istočno Kosovo - Preševo, Bujanovac, ali duguje i smrti 10.000 civila Albanaca, 20.000 albanskih devojčica i žena, proteranih milion Albanaca, opljačkane penzije, banke, muzeje... A sada pravimo ustupke državi koju vode Miloševićevi četnici - "zaključio" je Kurti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegrafi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.