ALBANCE PRITISLI UZA ZID I ODMAH SU PROMENILI STAV: Nude suspenziju taksi na 120 dana, ali pod određenim uslovima!
Kadri Veselji, Foto: Beta

Veseljijeva ponuda

ALBANCE PRITISLI UZA ZID I ODMAH SU PROMENILI STAV: Nude suspenziju taksi na 120 dana, ali pod određenim uslovima!

Veselji je ranije ove sedmice predao liderima vladajuće koalicije svoj pisani predlog da obustavi takse kako bi sačuvao interese Kosova i partnerstvo sa Sjedinjenim Državama

Objavljeno:

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji je predložio suspenziju taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine na 120 dana, ali pod uslovom da ove dve zemlje ispune određene uslove, pišu kosovski mediji.

Veselji je ranije ove sedmice predao liderima vladajuće koalicije svoj pisani predlog da obustavi takse kako bi sačuvao interese Kosova i partnerstvo sa Sjedinjenim Državama.

Ranije je ovaj dokument dat ambasadoru SAD Filip Kosnet na samitu 23. januara, kojem je prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Izjave američkog ambasadora - koje ne govore o ukidanju poreza, već samo o privremenoj suspenziji - očigledno su u skladu sa Veseljijevim prijedlogom.

Dokumentom su predviđeni uslovi za suspenziju poreza, mere u periodu suspenzije, kao i nadoknada 100 odsto poreza i puni reciprocitet sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.