AKO ALBANIJA NE UĐE U EU, RAMA PRAVI VELIKU ALBANIJU: Austrijanci tvrde da albanski PREMIJER otima KOSOVO!
Neuračunljiv: Edi Rama, Foto: Fejsbuk

isprozivali ga

AKO ALBANIJA NE UĐE U EU, RAMA PRAVI VELIKU ALBANIJU: Austrijanci tvrde da albanski PREMIJER otima KOSOVO!

Pokušaće da ujedini sve teritorije na kojima žive Albanci, uključujući tu i Kosovo, čime bi stvorio Veliku Albaniju

Objavljeno:

Najuticajni austrijski list "Der Standard" objavio je tekst u kojem se osvrnuo na promene u vladi Edija Rame, kao i o mogućoj promeni granica između Srbije i Kosova.

List je nazvao "neozbiljnim" potez Rame da otera dosadašnjeg šefa albanske diplomatije Ditmira Bušatija koji se zalagao za promenu granica između Srbije i Kosova i na njegovo mesto dovede 26-godišnjeg momka poreklom sa Kosova Gentija Cakaja.

"Predsednik Meta je stopirao ovu Raminu odluku, pa je Rama došao u situaciju da mora sam da preuzme mesto ministra spoljnih poslova uz svoje premijersko. Rama je svoja ovlašćenja preneo na svog zamenika Cakaja kako bi izbegao Metinu opstrukciju njegove odluke", piše list.

Ekspert za jugoistočnu Evropu Florijan Biber rekao je za "Der Standard" da je Bušatijeva smena iznenađujuća i bizarna, te da razime međunarodno negodovanje vezano za Raminu odluku.

Biber je kritikovao Ramu zbog "otvorenog nacionalizma":

- Njegov plan je ovakav: ako Albanija ne napravi veliki progres ka priključenju Evropskoj uniji, on ima plan B. Pokušaće da ujedini sve teritorije na kojima žive Albanci, uključujući tu i Kosovo, čime bi stvorio Veliku Albaniju - kaže Biber, a prenosi austrijski list.

BONUS VIDEO:

NEZAPAMĆENA DRAMA U ŽABLJU, MEŠTANI U ŠOKU: Dve divlje svinje jurcale po gradu! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Gazetaexpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.