DA LI UPRAVO PADA VLADA KOSOVA? U Prištini se održava ISTORIJSKI SASTANAK, glavna tema MONSTRUM TAKSA!
Vreme odluke: Haradinaj i Tači, Foto: Beta/ Armenija Zajmi Besevic

odluka

DA LI UPRAVO PADA VLADA KOSOVA? U Prištini se održava ISTORIJSKI SASTANAK, glavna tema MONSTRUM TAKSA!

Sastanak se održava nakon što je u koaliciji došlo do podela o tome da li bi takse na robu iz centralne Srbije trebalo ukinuti ili ne

Objavljeno:

U Prištini je trenutno u toku sastanak članova vladajuće koalicije u parlamentu tzv. Kosova - PAN, sazvan zbog razlika u stavovima po pitanju ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije, javljaju prištinski mediji.

Kako navodi portal Telegrafi, sastanku u tzv. kosovskoj vladi prisustvuju lider ABK i premijer samoprozvanog Kosova Ramuš Haradinaj, tzv. predsednik parlamenta Kadri Veselji, tzv. potpredsednik vlade Enver Hodžaj.

Veselji i Hodžaj su viđeni kako ulaze u zgradu tzv. vlade, a prema nezvaničnim informacijama, na sastanku su i lider Socijal-demokratske inicijative Fatmir LJimaj i lider AKR Bedžet Pacoli.

Sastanak se održava nakon što je u koaliciji došlo do podela o tome da li bi takse na robu iz centralne Srbije trebalo ukinuti ili ne.

Mediji su ranije danas preneli i da je za 14 sati bio zakazan telefonski razgovor savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džona Boltona i Haradinaja, koji je, prema očekivanjima, trebalo da ukori lidera ABK i lično mu prenese poruku predsednika Donalda Trampa.

SAD su posebno iziritirane Haradinajevim pismom kojim je od zemalja Kvinte, a posebno od SAD i Brisela, tražio da iniciraju i organizuju međunarodnu konferenciju o kosovskom pitanju u zamenu za ukidanje taksi, uz određene uslove.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.