SNEG SE UBRZANO TOPI, NISAM TE DUGO VIDEO: Tajni RAT HARADINAJA i TAČIJA preko MEDIJA i INTERNETA, a ŠTRAJK se ŠIRI
Zategli odnose do pucanja: Tači i Haradinaj, Foto: Beta/ Armenija Zajmi Besevic

zakuvalo se u prištini

SNEG SE UBRZANO TOPI, NISAM TE DUGO VIDEO: Tajni RAT HARADINAJA i TAČIJA preko MEDIJA i INTERNETA, a ŠTRAJK se ŠIRI

On je upitan da prokomentariše objavu Hašima Tačija koji je noć pre toga objavio na društvenim mrežama "kako sneg počinje da se ubrzano topi" i kako "ne bi želeo da bude otpisan"

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj i predsednik Hašim Tači nikad nisu bili u lošijim odnosima.

Za sada, kako prenose albanski mediji, njihov sukob je još uvek pritajen i doziran, ali pitanje je trenutka kada će eskalirati i dobiti konkretniji oblik.

Haradinaj nije želeo da komentariše Tačijeve skorašnje objave na društvenim mrežama koje se očigledno odnose na njega, rekavši medijima da se njih dvojica već duže vreme nisu ni srela ni videla.

- Nismo se videli duže vreme, ne znam na šta je predsednik aludirao. Mi, kao vlada, radimo na postizanju uspešnog dogovora. Imali smo nekoliko multilateralnih sastanaka, ali se sa njim nisam odvojeno viđao - rekao je Haradinaj.

On je inače upitan da prokomentariše objavu Hašima Tačija koji je noć pre toga objavio na društvenim mrežama "kako sneg počinje da se ubrzano topi" i kako "ne bi želeo da bude otpisan".

Metaforu o topljenju snega iskoristio Haradinaj na pitanje da li će takse biti ukinute u skorije vreme.

Međutim, ono što Haradinaja trenutno najviše zabrinjava su štrajkovi koji se širom Kosova i koje više ne može da drži pod kontrolom. Ukoliko se nastavi ovim tempom, uskoro će gotovo sve javne služne prestati sa radom i vlada će biti suočena sa maltene bezizlaznom situacijom.

Zato je Haradinaj pokušao d apronađe sebi otklon od ove krize rekavši da je ona prouzrokovana promenama zakona na koje on nije mogao da utiče:

- Normalno je da imamo štrajkove kad smo nakon 20 godinama promenili zakone - kazao je Haradinaj.

BONUS VIDEO:

Vučić dočekao Pahora ispred Palate Srbija

(Espreso.co.rs/Indeksonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.