OPŠTI ŠTRAJK NA KOSOVU! Ako HARADINAJEVA VLADA ne isplati plate štrajkačima, slede PREVREMENI IZBORI?
Štrajk se svakog dana sve više širi, Foto: Printscreen

sve više nezadovoljnih

OPŠTI ŠTRAJK NA KOSOVU! Ako HARADINAJEVA VLADA ne isplati plate štrajkačima, slede PREVREMENI IZBORI?

Prosvetari i deo medicinskih radnika u štrajku već više od dve nedelje i nastavljaju ga jer nisu uspeli da sa vladom pronađu zajednički jezik oko povećanja koeficijenta za plate

Objavljeno:

Štrajk prosvetnik i medicinskih radnika na Kosovu preti da se proširi i opasno ugrozi Haradinajevu vladu, pišu albanski mediji.

Analitičari procenjuju da budžet koji je vlada predložila ne može da odgovori na zahteve za povećanje plata u javnom sektoru i da je Kosovo suočeno sa pretnjom opšteg štrajka, koji Haradinajeva vlada ne bi preživela.

Prosvetari i deo medicinskih radnika u štrajku već više od dve nedelje i nastavljaju ga jer nisu uspeli da sa vladom pronađu zajednički jezik oko povećanja koeficijenta za plate.

Štrajk ova dva sektora danas će dobiti "pojačanje" u vidu opštinskih službenika iz Prištine koji su takođe nezadovoljni svojim primanjima.

Politički analitičari smatraju da će ova situacija odvući zemlju u institucionalni vakuum i ukoliko izostanu neke konkretne akcije s vladine strane, Haradinajeva administracija će biti u velikoj krizi koja lako može dovesti do prevremenih izbora.

S druge strane, članovi Odbora za budžet i finansije su novinama "Zeri" rekli da se donošenjem nepravilnih odluka u Zakonu o platama rizikuje da radnici uopšte ne budu plaćeni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kosovaonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.