ALBANCI DOBILI VELIKO I JAKO UPOZORENJE: Pažljivo pročitajte reči AMERIČKOG ANALITIČARA!
Vladimir Putin i Donald Tramp će odlučivati o sudbini regiona, Foto: AP/Darko Vojinović

opasna vremena

ALBANCI DOBILI VELIKO I JAKO UPOZORENJE: Pažljivo pročitajte reči AMERIČKOG ANALITIČARA!

Upitan da li postoji dokument u kojem se pominje razmena teritorija, Bugajski je rekao da mu nije poznato da takav dokument postoji

Objavljeno:

Dijalog Beograda i Prištine ulazi u odlučujući period, a američki analitičar Januš Bugajski rekao je za Gazetu Express da "Kosovo mora da bude ekstremno oprezno u dijalogu, jer Beograd može da ih obmane".

On je naglasio da bi nedostatak konsenzusa o ključnim pitanjima među političkim akterima na Kosovu mogao da ugrozi dijalog, ali i budućnost Kosova.

Upitan da li postoji dokument u kojem se pominje razmena teritorija, Bugajski je rekao da mu nije poznato da takav dokument postoji.

- Mislim da ćemo znati više o ovom procesu kad se dijalog intenzivira. Proces pregovora mora da bude maksimalno transparentan, a građani Kosova bi trebalo da insistiraju na transparentnosti - rekao je Bugajski za RTK.

Upitan da li su ponuđene garancije za dobijanje stolice u UN za Kosovo ako se postigne sporazum Beograda i Prištine, i da li EU i SAD mogu da ponude garancije za implementaciju sporazuma, Bugajski je bio skeptičan:

- Ne znam kako će to biti izvodljivo. Znamo da postoje i Rusija i Kina - rekao je i dodao da bi SAD trebalo više da se uključe u proces oko Kosova. On je naglasio da cilj Vašingtona ostaje isti: da Kosovo bude "stabilna država", i rekao da SAD traže dugoročno rešenje.

- Treba biti pažljiv, svaki pokušaj menjanja granica na Balkanu Rusija može da zloupotrebi - rekao je Bugajski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Gazeta Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.