HARADINAJ NAJAVIO RAMBUJE 2: Šta ZAISTA stoji iza Ramuševih reči? Ono što je rekao na kraju RAZBESNEĆE SVE SRBE!
Ramuš Haradinaj je lukav političar, Foto: Beta / Chistos Dogas

vreme odluke

HARADINAJ NAJAVIO RAMBUJE 2: Šta ZAISTA stoji iza Ramuševih reči? Ono što je rekao na kraju RAZBESNEĆE SVE SRBE!

On je najavio da takse neće biti ukinute bez prvog poteza Beograda

Objavljeno:

Ramuš Haradinaj, predsednik vlade tzv. Kosova, nije direktno uključen u pregovore Beograda i Prištine, ali ima svoj predlog kako da "reši" ovaj problem.

Podsetimo, Haradinaj stoji iza odluke o uvođenju 100 odsto većih taksi na srpske proizvode koji dolaze na Kosovo, odluke koja je označila početak velikih tenzija u odnosu Beograda i Prištine.

On do danas nije odustao od ovih mera, ali sada ima predlog da se sve reši "koferencijom nalik onoj u Rambujeu 1999. godine".

- Kosovo je spremno da postigne sporazum sa Srbijom, i mi ne bismo bili problem ukoliko bismo bili pozvani na konferenciju kakva je bila pre 20 godina u Rambujeu. Takse nisu večne, ako se promeni pozicija Srbije prema Kosovu, ukinućemo ih. Uputio bih poruku lokalnim proizvođačima da iskoriste ovo vreme da povećaju kvalitet i da zadobiju poverenje kupaca - rekao je Haradinaj i naglasio da ne postoji datum za ukidanje takse.

- Nigde ne žurimo. Postoje obaveze obe strane. Mi imamo svoje, ali i druga strana ima svoje. Obe strane moraju da se trude. Ako nas pitaju da ukinemo taksu bez garancije za sporazum o priznanju, nećemo pristati - najavio je Haradinaj, i dodao da je neophodno i izvinjenje Srbije za nestale ljude u ratu na Kosovu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.