ŠAMARČINA! AMERIKA UVODI SANKCIJE KOSOVU ZBOG TAKSI! Haradinaj u PANICI, ALBANCI u OČAJU
Nema više vrdanja!, Foto: Beta

prekipelo im

ŠAMARČINA! AMERIKA UVODI SANKCIJE KOSOVU ZBOG TAKSI! Haradinaj u PANICI, ALBANCI u OČAJU

Mi ćemo imati sankcije, jer je Amerika velika demokratija i nikada se nije dogodilo da EU povlači svoje predloge

Objavljeno:

Amerika nije zainteresovana da se ukidanjem takse ošteti Kosovo, Vlada bi trebalo da reaguje na zahtev o ukidanju takse, ali uz određene uslove, ocenio je politički analitičar Imer Muškoljaj.

I politički analitičar Ramuš Tahiri kaže da očekuje pozitivne reakcije Kosova na zahteve SAD.

- Institucije Kosova treba da poslušaju SAD, ne zato što su servilne već što su principijelne. U trenutku kada mi dođemo u sukob sa Amerikom, mi smo loša država - smatra Tahiri.

Tahiri ne odbacuje i mogućnost da posle izjava premijera Ramuša Haradinaja i zamenika premijera Envera Hodžaja, Vlada ne ukine takse.

- Mislim da Kosovo neće ukinuti takse imajući u vidu da Enver Hodžaj kaže da imaju druge 'kreativne' ideje protiv Srbije. Mi ćemo imati sankcije, jer je Amerika velika demokratija i nikada se nije dogodilo da EU povlači svoje predloge - kazao je Tahiri.

Američka ambasada u Prištini je danas saopštila da je pogrešna pretpostavka da Kosovo može da preduzima akcije suprotne interesima SAD bez posledica.

Kako je navela ambasada, SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i postizanje "sveobuhvatnog i obostrano korisnog" sporazuma. To je, kako je navedeno, strateški interes SAD.

- Ponavljamo naš stav da je trenutna suspenzija taksi na uvoz iz Srbije i Bosne jedna od neophodnih mera za vraćanje dijalogu. Očekujemo da drugi akteri sami preduzmu konstruktivne mere - navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, Kosovo je uspešno samo u partnerstvu sa SAD, a da su akcije koje ruše dijalog, ometanja sa strane i odbijanje da se ukinu takse suprotne interesima Vašingtona.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Damir Okanović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.