MARKO ĐURIĆ TRAŽI DA SE HARADINAJU I VESELJIJU OČITA BUKVICA: Voleo bih da SAD ambasador na Kosovu REAGUJE!
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, Foto: Beta/Slobodan Miljević

DOSTA MU JE!

MARKO ĐURIĆ TRAŽI DA SE HARADINAJU I VESELJIJU OČITA BUKVICA: Voleo bih da SAD ambasador na Kosovu REAGUJE!

- Voleo bih da im očita bukvicu zato što su to zaslužili, ali sumnjam da će se to desiti, rekao je Đurić...

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi voleo da američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet očita bukvicu političarima u Prištini zbog uvodjenja taksi na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da sumnja da će se to desiti.

Kako je ranije najavljeno, Kosnet će se danas sastati sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem i predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.

"Voleo bih da im očita bukvicu zato što su to zaslužili, ali sumnjam da će se to desiti", rekao je Đurić za televiziju Prva.

Upitan kako komentariše to što je predsednik Kosova Hašim Tači nedavno naveo da se ne slaže sa odlukom o uvodjenju taksi, Djurić je odgovorio da bi "bio naivan da poveruje da se on autentično protivi tome".

"Svi ministri iz njegove partije su glasali za takvu odluku, možda jesmo glupi, ali nismo toliko. Prvo da vidimo dela, a kada vidimo dela, razgovaraćemo na odgovarajući način", rekao je Djurić.

Mediji o sastanku Kosneta s prištinskim političarima pišu da bi on mogao da rezultira ukidanjem taksi, jer je upravo on pre nedelju dana dostavio dokument američkog Saveta za nacionalnu bezbednost i Stejt departmenta, kojim se zahteva da Priština odmah ukine takse ili će SAD uvesti sankcije Kosovu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.