KAKO LI JE DAČIĆ REAGOVAO KAD JE VIDEO ZASTAVU DRŽAVE PALAU: Je l da da vam izgleda poznato???
Palau će povući priznanje Kosova, Foto: Beta/Dragan Gojić, Printscreen

slučajnost?

KAKO LI JE DAČIĆ REAGOVAO KAD JE VIDEO ZASTAVU DRŽAVE PALAU: Je l da da vam izgleda poznato???

Predsednik Republike Palau je trenutno u poseti Srbiji

Objavljeno:

Republika Palau, ostrvska država koja se nalazi u zapadnom delu Pacifika povukla je priznanje Kosova. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će ova država, čiji se predsednik nalazi u poseti Srbiji danas zvanično saopštiti da će povući priznanje. Ono što je interesantno, je da je zastava ove male ostrvske zemlje skoro identična kao i zastava Demokratske stranke.

Naime, zastava ove male zemlje koja je samostalnost stekla 1994. godine je plava sa žutim krugom u sredini, skoro pa ista kao i zastava Demokratske stranke. Ne može a da se ne postavi pitanje kako je na ovu činjenicu reagovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić?!

Predsednik Republike Palau trenutno je u poseti Srbiji, a kako je saopštio ministar Dačić, ova država će razmotriti povlačenje priznanja Kosova. Inače, Palau je Kosovo priznala pre 9 godina, tačnije 2010. godine.

Inače, prva drzava koja je povukla priznanje Kosova kao nezavisne države je Surinam, koji je tu odluku doneo 27. oktobra 2017. godine.

Na listi su još, prema tvrdnjama srpskih zvaničnika, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesot, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.