ALBANSKI EKSTREMISTI PLANIRALI NAPADE NA SRPSKE VOJNIKE: Oružje bilo sakriveno u blizini vojne baze PEČENO BRDO
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS!

ALBANSKI EKSTREMISTI PLANIRALI NAPADE NA SRPSKE VOJNIKE: Oružje bilo sakriveno u blizini vojne baze PEČENO BRDO

U podrumu napuštene urušene kuće od kamena u albanskom selu Depce, jednom od uporišta terorista, pronađene su dve automatske, dve poluautomatske puške i dve bombe

Objavljeno:

U podrumu napuštene urušene kuće od kamena u albanskom selu Depce, jednom od uporišta terorista, pronađene su dve automatske, dve poluautomatske puške i dve bombe.

Nealbanski živalj na jugu Srbije ponovo je uznemiren zbog novog otkrića zakopanog oružja u selu Depce kod Preševa, koje je pripadalo pobunjenim albanskim hordama naoružane formacije OVPMB.

U podrumu napuštene urušene kuće od kamena u albanskom selu Depce, jednom od uporišta terorista, pronađene su dve automatske, dve poluautomatske puške i dve bombe. Arsenal oružja bio je sakriven u blizini vojne baze “Pečeno brdo”, koja se nalazi u blizini prevoja Mučibaba i putnog pravca Preševo-Gnjilane.

Sasvim je izvesno da je zakopano oružje terorista, kojima je od 1999.do 2001. godine komandovao neosuđeni ratni zločinac Redžep Aliu (komandant Redža) bilo namenjeno novim napadima na srpske snage bezbednosti.

Uprkos planiranom napadu na vojnike i starešine, pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske u 16 baza neustrašivo danonoćno obezbeđuju 117 kilometara administrativne linije sa Kosmetom i kontrolišu Kopnenu zonu bezbednosti. Pripadnici ove profesionalne brigade osnovane 30. juna 2007. godine uspešno osiguravaju i čuvaju mir svoim građanima juga Srbije bez obzira na nacionalnu pripadnosat.

U slučaju bilo kakvog napada ili provokacije, albanski teroristi i ekstremisti nemaju nikakve šanse zbog danonoćno dobro obezbeđene administrativne linije sa Kosmetom i državne granice sa Makedonijom. Sve vojne baze imaju savremene prenosne sisteme za identifikaciju kretanja, što je povećalo stepen zaštite i bezbednosti od terorista.

U reonu albanskog sela Depce, u Mehaj mahali, patrola Žandarmerije 2004. godine pronašla je zemunicu u kojoj su teroristi krili veću količinu minobacačkih mina, spotooteći štapin, maskirne uniforme i više upaljača detonatora.

BONUS VIDEO: LJUBINKA (65) PLIVALA JE ZA KRST I UPUTILA SNAŽNU PORUKU VLADIMIRU PUTINU! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.