ZBOG OVOGA ĆE ALBANCI DANIMA SEDETI KAO NA IGLAMA! Još jedna zemlja povukla je NEZAVISNOST KOSOVA!
Još jedna zemlja povukla je NEZAVISNOST KOSOVA!, Foto: Profimedia

dobra vest za srbiju!

ZBOG OVOGA ĆE ALBANCI DANIMA SEDETI KAO NA IGLAMA! Još jedna zemlja povukla je NEZAVISNOST KOSOVA!

Predstavnik te zemlje doći će u Beograd...

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne može ni da potvrdi ni da demantuje da li je pacifička država Palau povukla priznanje nezavisnosti Kosova, kao i da do ponedeljka neće govoriti koja je to 13. zemlja povukla priznanje.

foto: Filip Plavčić

- Predstavnik te zemlje doći će u Beograd i zato sada neću da govorim o tome. Ja sam rekao da ću u ponedeljak (21. januara) objaviti koja je zemlja povukla priznanje. Sigurno je da će 13. zemlja to objaviti. Neka razmišljaju u Prištini o tome - rekao je Dačić za RTS.

Govoreći o tome što je prištinski Klajn Kosov objavio da je Palau povukla priznanje, Dačić je rekao da je zanimljiva pojava da sada prištinski mediji sami objavljuju koja je zemlja povukla priznanje.

- Ministarstvo spoljnih poslova takozvanog Kosva je dematovalo to, ali to nije smetalo (kosovskom ministru inostranih poslova Bedžetu) Pacoliju da pošalje pismo predsedniku Palaua u kome izražava čuđenje zbog toga - rekao je Dačić.

On je dodao da su prilikom posete Beogradu i predsednik Rusije Vladimir Putin i šef diplomatije Sergej Lavrov rekli da su iznenađeni koliko je zemalja Srbija uspela da privuče na svoju stranu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.