NE ZNA ZA MERU: Simo Spasić zloupotrebio GODIŠNJICU UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA da bi napao opoziciju i medije
Pričao najmanje o Ivanoviću, Foto: Printscreen

ne zna za meru

NE ZNA ZA MERU: Simo Spasić zloupotrebio GODIŠNJICU UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA da bi napao opoziciju i medije

Spasić je uputio i niz uvreda i zamerki medijima koji mu nisu po volji

Objavljeno: 10:29h

Obeležavanje prve godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, koju je organizovalo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu, predsednik te organizacije Simo Spasić iskoristio je za napade na opoziciju i medije, kao i učesnike protesta "Ibarski marš".

Pričajući o mnogo čemu, a ponajmanje o Ivanoviću, za koga je samo rekao da je "zasmetao i Albancima i međunarodnoj zajednici", Spasić je optužio opoziciju da "navodno traži pravdu" za njega večeras na protestnom skupu i Savez za Srbiju nazvao "zlom za Srbiju".

Spasić je uputio i niz uvreda i zamerki medijima koji mu nisu po volji i najavio da će Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu ubrzo organizovati blokadu svih graničnih prelaza iz Srbije prema Kosovu, koja će trajati "sve dok Specijalni sud ne osudi zločince iz Oslobodilačke vojske Kosova".

Obeležavanju godišnjice ubistva Ivanovića, koje je, što je neuobičajeno, proteklo i uz pesmu na početku, prisustvovao je i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je konstatovao da je to tragedija koja je duboko potresla celo društvo u Srbiji.

Gonićemo one koji su odgovorni za taj zločin do kraja sveta, ako bude trebalo, poručio je Đurić. Prema njegovoj oceni, postoje u Prištini "i na različitim drugim stranama" oni koji su u tragediji Ivanovića videli način za nove pritiske na Srbe i na njihove predstavnike, ali i na porodicu ubijenog lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

"Nastavićemo da kao Vlada i država vodimo računa o svakoj našoj žrtvi. Osim što vodimo računa o našem živom narodu na Kosovu, dužnost i obaveza nam je i da negujemo sećanje i na žrtve", rekao je Đurić.

Pošto je nekolicina novinara protestovala zbog ponašanja Spasića, tražeći da se predstavnici države ograde, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević je to uradio tako što je napustio skup, a Đurić je pokušao da se izvini, objašnjavajući to Spasićevim "emocijama".

Đurić je, međutim, uporno izbegavao da odgovori na pitanje kako komentariše spot Srpske liste uoči lokalnih izbora na Kosovu, emitovan na televiziji Most, koju finansira država Srbija, a u kome se Ivanović naziva izdajnikom.

Odbio je čak i da odgovori sa "da" ili "ne" na konkretno pitanje da li je pogledao taj spot, ali je zato ponavljao da "neki u Srbiji pokušavaju da manipulišu" ubistvom Ivanovića. Jako je ružno što neki pokušavaju da u tragediji njegove porodice i čitavog naroda, lažno optužujući sopstvenu državu, postignu političke poene. Oni menaju nikakav program, čast, poštenje ni rezultate, pa manipulišu, zaključio je Đurić.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso - novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.