AKO ODMAH NE UKINE TAKSE, HARADINAJ U VELIKOM PROBLEMU: AMERIKANCI mu nisu dali VIZU, a spremaju mu NOVE PROBLEME
Kosovo je talac svojih taksi, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

nije više šala

AKO ODMAH NE UKINE TAKSE, HARADINAJ U VELIKOM PROBLEMU: AMERIKANCI mu nisu dali VIZU, a spremaju mu NOVE PROBLEME

Amerikanci neće tek tako odustati od svog zahteva i podržati Kosovo, kao što se može videti kroz skorija dešavanja

Objavljeno:

Analitičari, pa čak i oni u Prištini, upozoravaju da politički lideri Albanaca sa Kosova moraju da budu mnogo obazriviji u svojoj retorici kada govore o zahtevu SAD da se ukinu takse Srbiji.

Po njima, Amerikanci neće tek tako odustati od svog zahteva i podržati Kosovo, kao što se može videti kroz skorija dešavanja.

Evropska unija i SAD su zatražile od prištinskih institucija da odmah ukinu takse Srbiji. Vlada u Prištini još uvek nije odgovorila na ovaj zahtev, niti je krenula u bilo kakav proces za njihovo suspendovanje; čak je Haradinaj rekao da će takse ostati na snazi do 2022. godine ukoliko Srbija ne bude priznala Kosovo.

Kao odgovor na Haradinajevu "neposlušnost", Amerikanci su već reagovali tako što su mu uskratili vizu i onemogućili ga da ode na tradicionalni Molitveni doručak u Beloj kući, tako da najverovatnije neće biti u mogućnosti da reprezentuje Prištinu u Vašingtonu.

Stručnjaci za međunardone odnose smatraju da je ovo tek početak zahlađenja odnosa između Vašingtona i Prištine, te da se vladajuća garnitura s Kosova može očekivati još neprijatnosti ukoliko nastavi da ignoriše "preporuke" koje stižu iz Vašingtona.

BONUS VIDEO:

DANAS JE GODINU DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Milena sa sinom Bogdanom zapalila sveću u Hramu tačno u 8.15! Na pomenu Vučić, Ana Brnabić, Vulin, Đurić... 2 (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.