AMERIKA PODRŽAVA PROMENE GRANICA, DOGOVOR NA PROLEĆE: ŠOKANTNE informacije iz BELE KUĆE o DIJALOGU u BRISELU!
Da li je ovo konačna karta?, Foto: Printscreen

njima (NI)je svejedno

AMERIKA PODRŽAVA PROMENE GRANICA, DOGOVOR NA PROLEĆE: ŠOKANTNE informacije iz BELE KUĆE o DIJALOGU u BRISELU!

Američka administracija nije precizirala dedlajn za postizanje dogovora, ali smatraju da bi do njega trebalo da dođe u toku ove godine

Objavljeno: 09:41h

Sjedinjene američke države ne podržavaju određeno rešenje kosovskog problema, pa ni ono o razmeni teritorija, pišu albanski mediji pozivajući se na neimenovani izvor iz Bele kuće.

Isti izvor je rekao listu Koha Ditore da Vašington podržava priliku da obe strane dođu do dogovora koji će se završiti međusobnim priznanjem, pa čak i ako taj dogoovr podrazumeva korekcije granica i razmenu teritorija. To bi bila osnova, koja bi uključivala i druge dogovore koji bi sadržali tehnička pitanja.

Što se tiče termina za dogovor, američka administracija nije precizirala dedlajn za postizanje dogovora, ali smatraju da bi do njega trebalo da dođe u toku ove godine, pišu albanski mediji. Da li će do njega doći, kao što je najavljivano, na proleće, ili će se protegnuti do septembra ili decembra, Vašingtonu nije bitno, ali smatra da je 2019. godina istorijska za Beograd i Prištinu, i da treba da iskoriste priliku i da nađu trajno rešenje probleme.

BONUS VIDEO:

NEZAPAMĆENA MEĆAVA U UŽIČKOM KRAJU! Sneg zavejao put, čuje se i gmrljavina! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Koha.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.