IDI NA SEVER I POHAPSI GRADONAČELNIKE AKO SI STVARNO PREMIJER: LIDER OPOZICIJE se brutalno USTREMIO na HARADINAJA
Haradinaja ne može da podnese: Isa Mustafa, Foto: Espreso

isa mustafa nastvalja da napada

IDI NA SEVER I POHAPSI GRADONAČELNIKE AKO SI STVARNO PREMIJER: LIDER OPOZICIJE se brutalno USTREMIO na HARADINAJA

Gradonačelnici ovih oblasti ne priznaju državu Kosovo i treba ih smeniti. Ali, vlada o tome ćuti

Objavljeno:

Lider Demokratske lige Kosova Isa Mustafa tražio je raspisivanje izbora u opštinama na severu Kosova gde su gradonačelnici podneli ostavku nakon uvođenja taksi Srbiji.

Mustafa je izjavio za prištinske medije kaže da vlada namerno ne želi da raspiše izbore jer hoće da taj deo teritorije ostane otvoren za razmenu teritorija u dijalogu sa Srbijom.

- Ostavljauući situaciju ovakvom kakva je sada na severu, bez komunikacije sa centralnim institucijama, bojim se da vlada na taj način priprema prostor za teritorijalno cenkanje sa Srbijom sa čime se DLK ne slaže, niti će se složiti pod bilo kojim uslovima - rekao je Mustafa za Gazetu Express.

On je istakao da sporne opštine, Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica predstavljauu 10 odsto od teritorije Kosova, a da su gradonačelnici ovih opština podneli ostavke i prestali da komuniciraju sa Prištinom.

Mustafa je upitao Haradinajevu vladu da li se ovi "delovi zemlje" još uvek mogu smatrati da su pod vlašću Prištine ili neki nezavisni entiteti.

- Ako su pod vlašću Prištine, zašto onda ne organizujemo nove izbore tamo? - upitao je Mustafa i dodao:

- Gradonačelnici ovih oblasti ne priznaju državu Kosovo i treba ih smeniti. Ali, vlada o tome ćuti. Oni svojim postupcima krše zakon i morali bi da odgovaraju zbog toga - kazao je Mustafa.

BONUS VIDEO:

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE U BLOKU 62 (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kosovaonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.