PRVO UKINITE TAKSE, ONDA MOŽEMO DA RAZGOVARAMO: Maja Kocijančić je PRIŠTINI postavila i ove USLOVE
Podržava Mogerinijevu: Maja Kocijančić, Foto: Zorana Jevtić

zagrevanje za pregovore

PRVO UKINITE TAKSE, ONDA MOŽEMO DA RAZGOVARAMO: Maja Kocijančić je PRIŠTINI postavila i ove USLOVE

Agenda i format dijaloga su utvrđeni sa obe strane. Za sada nije zakazan nijedan konkretan sastanak

Objavljeno:

Dijalog između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija ne mora nužno biti okončan u bliskoj budućnosti. Bitno je da dođemo do dobrog rešenja i za Srbiju i za Kosovo, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić za albanske medije.

Kako kaže, dijalog Beograda i Prištine je direktno povezan sa evropskim putem "ovih država".

- Agenda i format dijaloga su utvrđeni sa obe strane. Za sada nije zakazan nijedan konkretan sastanak. Evropska unija očekuje da se i Srbija i Kosovo što više angažuju u dijalogu, te na taj način omoguće normalizaciju odnosa i konkretnije perspektive, pogotovo kad je reč o njihovim aspiracijama na članstvo u Evropskoj uniji - rekla je Kocijančić za albanski Telegraf.

Ona je takođe rekla da je na sastanku albanske delegacije sa Federikom Mogerini ponovo traženo da se ukinu takse na srpsku robu. Mogerinijeva je, kkao je rekla i Kocijančić, ovo ponovila i na sastanku pre dva dana, tako da Kocijančić smatra da će Priština morati da to uradi što pre da bi se poštovali CEFTA sporazmi.

BONUS VIDEO:

KOLIKO GOD DA SI POPIO, OVO SE DEVOJCI NIKAKO NE RADI! Đuskali su na ulici, a onda je ona tresnula o beton i završila u prljavoj bari pod automobilom! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Telegrafi.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.