HAŠIME, IDI U HAG, NIJE TAMO LOŠE, IMA TV I BIBLIOTEKA, PITAJ RAMUŠA!!! Tačija žestoko prozivaju, Kosovo na nogama!
Hašim Tači: Da li će zaista otići u Hag?, Foto: AP/Visar Kryeziu

brutalno

HAŠIME, IDI U HAG, NIJE TAMO LOŠE, IMA TV I BIBLIOTEKA, PITAJ RAMUŠA!!! Tačija žestoko prozivaju, Kosovo na nogama!

Otvoreno pismo mu je napisao Albin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje

Objavljeno: 10.01.2019. 07:44h
  • 11

Albin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje, zatražio je od predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija da ode u zatvor u Hagu. 

On je u svom postu na Fejsbuku nabrojao nekoliko razloga zašto bi Tači trebalo da ode u zatvor u Hagu. 

Kurti je rekao da je Tači pokušao da prisvoji sve uspehe Kosova, napravljene "zahvaljujući žrtvama naroda, UČK i pomoći međunarodnih prijatelja", ali kad je došlo vreme da se preuzme odgovornost za neke stvari, "ostavio je UČK na cedilu, izneverio narod i izdao one koji su podržavali Kosovo na međunarodnoj sceni".

- Zato je došlo vreme da ideš tamo gde si poslao borce UČK rukujući se 3. avgusta 2015. - napisao je Kurti. 

On je zatim napisao da Kosovo ne bi trebalo da ima Specijalni sud sa etničkim predznakom, nego normalan sud i pravosuđe. 

- Sada mi nemamo normalan sud, kao u demokratskim zemljama, nego nekakav specijalni, kao u nijednoj drugoj državi. Ti si odgovoran za sve ovo. Za to što nemamo normalne, a imamo ovaj nenormalan. Zato idi, Hašime - napisao je vođa Samoopredljenja. 

On je zatim nastavio da se sprda sa Tačijem:

- Zatvor, pogotovo u Hagu, nije tragedija, niti nešto fatalno. Verujem da su ti Ramuš i Fatmir ispričali da ima TV, ima dobre hrane triput dnevno, ima prostorija za rekreaciju, i bezbroj knjiga u bogatoj biblioteci. Nema ništa loše u tome da ti prihvatiš činjenicu da ćeš imati vremena da se suočiš sa svojom savešću, koju već dugo godina nemaš. Idi, Hašime!

Specijalno tužilaštvo, tvrdi Kurti, bavi se komandantima rejona, brigada, bataljona. On traži od Tačija da ih zaštiti. 

- Jer nije fer. Koliko puta si se hvalio pred Albancima u medijima u Prištini i Tirani, kao čuveni borac UČK? A kad je trebalo da pričaš pred međunarodnim medijima, govorio si da nisi bio na frontu i u prvim redovima! Kako izdržavaš sada? Idi sam, Hašime. Idi, Hašime!

- Ne stavljaj Kosovo uz rusku geostrategiju i srpsku taktiku. Ne pomišljaj da daš Sever Kosova da bi spasio sebe. Kosovo, građani i teritorija, moraju da budu zaštićeni od nagodbi. Ne štiti sebe trgujući Kosovom sa Srbijom i Rusijom. Idi, Hašime - napisao je Kurti. 

On je zatim rekao da vojnici znaju da je najbolji način da se vojnički ugrozi Kosovo sa Pančićevog vrha u opštini Leposavić. 

- Nemoj da budeš Nevil Čembrlen u Minhenskom sporazumu, kad je za mir dao Hitleru veliki deo Čehoslovačke. Istorija nas uči da oni koji trguju sa fašistima i šovinistima dele njihovu sudbinu. Fašisti i šovinisti samo izgledaju jako, ali to je tako kratko, jer čovečanstvo to ne podnosi. Tako da, ne zamajavaj se, Hašime. Bolje idi, Hašime. Idi u Hag - napisao je Kurti.

On je zatim "podržao" Tačija, rekavši da veruje da nije kriv za ono što se dešavalo u ratu, pošto je "rat bio oslobodilački":

- Ali verujemo da si kriv za loše stvari koje su nam se dešavale u miru, poslednje dve decenije. Ne dozvoli da ljudi pate, da Kosovo plaća tvoje grehe. Idi Hašime. - Ne ubijaj građansko društvo i medije koristeći ono što ti je Stanišić ostavio, regrutujući sledeću generaciju saradnika. Dosta sa podrškom poltronima i prosečnima. Dosta sa podrškom trgovcima zastavama. Idi, Hašime. 

Na kraju je napisao:

- Pa, idi, Hašime! U Hagu, govori sa argumentima i činjenicama, kako bi odbranio oslobodilački rat, UČK, Albance i našu istoriju. To ti pripada. Ti si istoričar, bio si u ratu. Budi predsednik koji će ostati upisan u istoriju. Idi, Hašime. Jer, Hašime, šta misliš o ovome: Selimi, Luštaku, Mustafa, Dobruna, Veselji i Haliti idu u Hag, a ti si u Prištini, predsednik? Idi umesto njih, Hašime. Idi u Hag. Idi. 

 

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Koha.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media