ŠAMARČINA ALBANCIMA KOJU NISU OČEKIVALI: NATO nema nameru da PRIZNA Vojsku Kosova, niti da SARAĐUJE SA NJOM!
Totalno nebitni: Vojska Kosova, Foto: Fejsbuk

lepo su im rekli

ŠAMARČINA ALBANCIMA KOJU NISU OČEKIVALI: NATO nema nameru da PRIZNA Vojsku Kosova, niti da SARAĐUJE SA NJOM!

NATO je ponovio da će KFOR biti glavna vojna snaga na Kosovu i da će nastaviti svoju misiju ne obazirući se na Vojsku Kosova

Objavljeno:

Ni posle mesec dana nakon što je Skupština tzv. Kosova usvojila zakone vezane za osnivanje Vojske Kosova, NATO još nije odlučio kakav će odnos imati sa ovom institucijom, prenose albanski mediji.

Zvaničnici ove vojne alijanse su se već izjasnili da se protive formiranju Vojske Kosova, kao i da će razmotriti na koji način će se ponašati prema njoj u budućnosti.

U ministarstvu odbrane tzv. Kosova su ubeđeni da NATO neće smanjiti nivo svog angažovanja na Kosovu. Kažu da ako taj nivo i ne bude rastao, ostaće na istom nivou kao i do sada.

Međutim, iz NATO-a kažu za albanske medije da je njihov stav jasan i da je formiranje Vojske Kosova u suprotnosti sa savetima mnogih NATO saveznika i da to može imati krupne posledice po intergaciju tzv. Kosova u Evro-Atlanske strukture.

Ali, zamenik ministra vojske Burim Ramadani ovu izjavu ne shvata kao pretnju. On kaže da je NATO morao tako da postupi kako bi odobrovoljio države iz tog saveza koje nisu priznale Kosovo.

Međutim, NATO je ponovio da će KFOR biti glavna vojna snaga na Kosovu i da će nastaviti svoju misiju ne obazirući se na Vojsku Kosova.

BONUS VIDEO:

UNOŠENJE BADNJAKA U PREDSEDNIŠTVO 2 (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kosovaonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.