DOBILI INFORMACIJE OD STRANE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Ivanovića je ubila grupa od pet osoba!
Specijalno tužilaštvo Kosova je donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Foto: EPA / Đorđe Savić

nastavlja se istraga

DOBILI INFORMACIJE OD STRANE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Ivanovića je ubila grupa od pet osoba!

U izveštaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od "pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe

Objavljeno: 04.01.2019. 20:41h
  • 41

Specijalno tužilaštvo Kosova je donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

To je učinjeno nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije. Specijalni tužilac Sile Hodža izjavio je da će se izveštaj i slike koje su dobijene biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića, prenosi RTK.

foto: EPA / Đorđe Savić

- Mi ćemo raditi sa istražiocima i ove slike i imena će biti deo predmeta, kazao je Hodža.

On je potom za Insajder demantovao navode medija da je Specijalno tužilaštvo donelo odluku o proširenju istrage, na osnovu izveštaja jedne strane službe.

Pet osoba su deo izveštaja jedne strane obaveštajne agencije koji govori o ubistvu Olivera Ivanovića, a portal arbresh.info je objavio i njihove fotografije.

izveštaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od "pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe".

Policija Kosova u saradnji sa pravosudnim organima preduzima sve potrebne istražne radnje.

U izveštaju strane obaveštajne agencije se ističe da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.

- Ekipa je bila smeštena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva (Ivanovića). Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom rendž roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG -788-GN, navodi se u izveštaju.


Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, kaže se u izveštaju.

Nakon ubistva Ivanovića 16. januara 2018. godine grupa se, prema izveštaju podelila u dve grupe. Prva je poletela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma.

Njihova destinacija u naredna dva meseca je bio Tajland.

U grupi koja je poletela iz Beograda su bili Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag.

Predrag ili Peđa je prema izveštaju lice koje je ubilo policajca u Srbiji, ali je na intervenciju BIA oslobođeno zatvora. Peđa se razveo od supruge Irene Dragojević.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene. On je posle ubistva Ivanovića imao zdravstvenih problema i bio je smešten u bolnici.

Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, Policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markovića, koji su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića Policija Kosova je izdala poternicu i za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media