ALBANCI IMAJU NOVI PAKLENI PLAN: Izvešće TERORISTIČKI NAPAD na severu KiM, pa za to optužiti Srbe!
ALBANCI IMAJU NOVI PAKLENI PLAN, Foto: AP

skandal!

ALBANCI IMAJU NOVI PAKLENI PLAN: Izvešće TERORISTIČKI NAPAD na severu KiM, pa za to optužiti Srbe!

Cilj je da se stvori utisak efikasnosti i brzog reagovanja institucija takozvane države Kosovo, najpre u pružanju pomoći povređenima

Objavljeno:

Srpske službe bezbednosti upozorile su kolege u najvećim svetskim obaveštajnim agencijama da kosovski Albanci i njihovi obaveštajci planiraju da na KiM organizuju teroristički napad i podmetnu "dokaze" da bi za to optužili državni vrh Srbije i naše bezbednosne strukture - saznaju "Novosti".

Kako prenose naši izvori, priprema za izvođenje ovog monstruoznog scenarija već je počela plasiranjem informacije u medijima u našoj južnoj pokrajini o navodnim planovima srpskih obaveštajnih službi za napad na Kosovu. U njima se naši obaveštajci optužuju da planiraju da, u skladu sa odlukom Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti "po uzoru na slučaj 'Panda'" izvedu napad na severu KiM?!

Naši sagovornici iz bezbednosnog sektora objašnjavaju nam da je ovo "medijska prethodnica" opasnog plana koji bi mogao da bude aktiviran u vreme velikih verskih praznika ili masovnih okupljanja. U tom smislu, kako navode izvori "Novosti", već je oformljena mala grupa odabranih i poverljivih pripadnika Kosovske obaveštajne agencije, koja već mesec dana planira i priprema ovu akciju.

- Okupljaju se u privatnim kućama, ali i u dva luksuzna hotela u Prištini, gde razmatraju različite scenarije - od podmetanja eksploziva na šetalište ili u portu nekog od srpskih manastira na veliki praznik, do angažovanja psihički labilne osobe koja bi, naoružana vatrenim oružjem ili eksplozivom, izvela napad u autobusu ili u restoranu. Ideja je da atak izgleda kao teroristički akt sa mnogo žrtava u nekoj posebno osetljivoj srpskoj sredini - navodi naš izvor.

Prema operativnim saznanjima srpskih službi, redosled poteza potom bi bio ovakav: posle napada, a nakon brze intervencije nadležnih kosovskih službi, tamošnja bezbednosna agencija vrlo brzo bi "otkrila" da je upotrebljen eksploziv ili oružje koje su nedavno doneto iz centralne Srbije. Saopštili bi da su srpske službe organizovale, finansirale i izvele napad, uz odobrenje državnog vrha Srbije, kako bi optužile albansku stranu da je nesposobna da zaštiti građane?!

- Cilj je da se stvori utisak efikasnosti i brzog reagovanja institucija takozvane države Kosovo, najpre u pružanju pomoći povređenima, a zatim i u otkrivanju počinilaca, što bi dovelo do jačanja podela među Srbima u južnoj pokrajini.

Beograd bi se, prema tom scenariju, optužio da mu je konačni cilj bio da taj incident dovede do toga da Kfor opkoli srpske sredine i tako, navodno, praktično postavi granice koje bi naša strana i tražila u procesu razgraničenja.

Navodno, i zamisao Haradinaja je da ovom akcijom stvori jaz u srpskom narodu na KiM i obezbedi podršku dela srpskih političkih snaga kako bi "obezbedio rezervne igrače" koji bi zamenili Srpsku listu u slučaju da oni napuste vladu. Uz to, premijer privremenih istitucija vlasti u Prištini bi, prema našim izvorima, na ovaj način uspeo da se reši Hašima Tačija i da ga isključi iz dijaloga sa Beogradom tako što bi ga proglasio "Vučićevim saučesnikom u podeli Kosova".

Eksploziv na Gazimestanu

Portal na albanskom jeziku telegrafi.com nedavno je objavio tekst u kojem tvrde da je na sastanku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti doneta odluka da se izvede napad. Kao dokaz oni ukazuju na navodnu komunikaciju pripadnika srpskih bezbednosnih struktura sa članovima svojih porodica na Kosovu, koje su upozorili da ostanu kod kuća i da izbegavaju javna mesta jer bi slučaj "Panda" mogao da se ponovi. Tvrde i da su srpske službe pokušale da sprovedu taj plan i da je dokaz zaplena 15 kilograma eksploziva, nedavno na Gazimestanu.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.