ALBANCI ŠOKIRANI POSLE IZJAVE GENERALNOG SEKRETARA NATO: Ovo sigurno NISU ŽELELI DA ČUJU!
Stolenberg se pokajao, Foto: ap

uprkos upozorenjima i zabrinutosti

ALBANCI ŠOKIRANI POSLE IZJAVE GENERALNOG SEKRETARA NATO: Ovo sigurno NISU ŽELELI DA ČUJU!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da žali zbog odluke kosovske skupštine da izglasa set zakona koji su omogućili transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, uprkos upozorenjima i zabrinutosti koje je NATO izrazio tim povodom

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da žali zbog odluke kosovske skupštine da izglasa set zakona koji su omogućili transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, uprkos upozorenjima i zabrinutosti koje je NATO izrazio tim povodom.

- Iako je u načelu tranzicija KBS pitanje o kojem Kosovo treba da odluči, mi smo jasno stavili do znanja da ovaj potez dolazi u pogrešno vreme. NATO podržava razvoj KBS u okviru njegovog trenutnog mandata. S promenom mandata, Severnoatlantski savet će morati da preispita nivo angažovanja NATO-a sa KBS. Sve strane moraju da osiguraju da ova odluka, koja je donesena u pogrešno vreme, neće dodatno povećati napetosti u regionu.

Svi politički akteri u regionu moraju se fokusirati na napredak u reformama i na dijalog. Razgovarao sam s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i s kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem i informisao sam ih o aktuelnoj diskusiji među članicama NATO-a - rekao je Stoltenberg u intervjuu za CdM.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.